to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:16 | 10.10.2017

Κοινωνία

Εισήγηση δυνητικής αργίας προς τον υπουργό για τους δύο χειρούργούς του Νοσοκομείου Καβάλας

Στα χέρια του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, βρίσκεται η υπόθεση των δύο χειρουργών γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομες συνταγογραφήσεις.


Γράφει στο «Κόκκινο» ο Κώστας Φιλίδης:

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο διοικητής του Νοσοκομείου, Τάσος Καρασαββόγλου, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, εξέτασε τις δύο υποθέσεις και εισηγήθηκε στον υπουργό να θέσει σε δυνητική αργία τους δύο γιατρούς.

«Κατά τεκμήριο, ο υπουργός κάνει αποδεκτές τις εισηγήσεις της 4ης ΥΠΕ και της διοίκησης του Νοσοκομείου, οι οποίες στηρίχθηκαν στα αποτελέσματα του ελέγχου που έκανε ο γενικός επιθεωρητής της Υπηρεσίας Δαπανών Υγείας», σημείωσε ο κ. Καρασαββόγλου. Κατά πάσα πιθανότητα, εφόσον ο υπουργός αποφασίσει να τους θέσει σε δυνητική αργία, αυτή θα έχει διάρκεια ενός έτους και μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα θα αποφασιστεί αν θα τεθούν ή όχι σε οριστική αργία.

Προσλαμβάνονται αντικαταστάτες

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γιατροί βρίσκονται ήδη σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους για έναν μήνα, με απόφαση του Νοσοκομείου. Για το κενό που προκλήθηκε, όπως δήλωσε ο διοικητής, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες πρόσληψης δύο επικουρικών γιατρών αντίστοιχων ειδικοτήτων με τους κατηγορούμενους, προκειμένου να συνεχιστεί η κανονική λειτουργία του ιδρύματος. Το κενό προκάλεσε αλλαγές στα κλεισμένα ραντεβού για χειρουργεία, όμως, όπως επισήμανε ο κ. Καρασαββόγλου, «δεν υπήρξαν σημαντικά προβλήματα».

Με τις ίδιες φωτογραφίες

Στις 22 και τις 25 Σεπτέμβρη, το «Κόκκινο Καβάλας» είχε φέρει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ελέγχου, τα οποία έδειξαν ότι:

Οι συγκεκριμένοι γιατροί χρησιμοποίησαν την ίδια φωτογραφία για τραύματα, για τα οποία υπήρχε ανάγκη επιθεμάτων, σε περισσότερους από ένα ασθενείς (σημειώνεται ότι, βάσει νόμου, η σχετική συνταγή πρέπει να συνοδεύεται με φωτογραφία του τραύματος),

Διαφορετικοί γιατροί χρησιμοποίησαν την ίδια φωτογραφία για διαφορετικούς ασθενείς, και

Συχνά, για ασθενείς με τραύματα, διατυπωνόταν η άποψη ότι έπασχαν από σακχαρώδη διαβήτη (ώστε να συνταγογραφούνται περισσότερα επιθέματα), ενώ ο έλεγχος έδειξε ότι οι εν λόγω ασθενείς δεν είχαν πάρει καμία αγωγή σχετική με την πάθηση του σακχαρώδους διαβήτη.

Πέραν των διοικητικών μέτρων, ο φάκελος της υπόθεσης έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών ευθυνών, ενώ ο γενικός επιθεωρητής έχει επιβάλλει πρόστιμο στους δύο γιατρούς, επειδή συνταγογραφούσαν έξω από το θεσμικό πλαίσιο.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)