to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 22.07.2014

πηγή: zonews.gr

Κοινωνία

Είσαι μισθωτός και παίρνεις απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ; Απαγορεύεται να απεργήσεις έστω και… μία μέρα!

Μπροστά σε ένα μίγμα γραφειοκρατίας αλλά και προσπάθειας να γίνει ουσιαστικά απαγορευτικό το δικαίωμα στην απεργία, βρίσκεται μία κατηγορία (κυρίως νέων σε ηλικία) εργαζομένων, αποδεικνύοντας στην πράξη τα όσα υποκριτικά λέγονται από την κυβέρνηση περί «μείωσης της γραφειοκρατίας».


Συγκεκριμένα, είναι γνωστό πως όσοι θεωρούνται στη “γλώσσα” των ασφαλιστικών ταμείων «νέοι ασφαλισμένοι» (δηλαδή ασφαλισμένοι μετά το 1993) και είναι μισθωτοί, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν και δελτίο παροχής υπηρεσιών, μπορούν να επιλέξουν το πως θα ασφαλίζονται, δηλαδή είτε ως μισθωτοί, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες στον ΟΑΕΕ.

Προφανώς το 100% αυτών των εργαζομένων, επιλέγουν να ασφαλίζονται ως μισθωτοί και εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι αυτοί πήγαιναν μία φορά τον χρόνο στον ΟΑΕΕ με την κατάσταση των ενσήμων τους ως μισθωτοί και την αντίστοιχη βεβαίωση του εργοδότη τους ότι εργάζονται ως μισθωτοί και έπαιρναν την σχετική απαλλαγή καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ, με ισχύ ένα χρόνο.

Για πρώτη φορά το 2014, οι εργαζόμενοι αυτοί βρέθηκαν μπροστά σε 2 εκπλήξεις, μία μικρή και μία σαφώς μεγαλύτερη: Καταρχάς, καταργήθηκε η ετήσια απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ και από το 2014 οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν την σχετική διαδικασία κάθε 6 μήνες. Προφανώς αυτό εντάσσεται στις εξαγγελίες του κ.Σαμαρά για… μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και στα επιχειρήματα του ότι για όλα φταίει «το κακό Δημόσιο και ο κρατισμός».

Μπροστά όμως στη δεύτερη έκπληξη, αυτό δεν ήταν τίποτα. Όπως ενημερώνουν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ τους εργαζόμενους, για να μπορούν να συνεχίσουν να παίρνουν απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ, θα πρέπει ως μισθωτοί να έχουν απαρέγκλιτα 25 ένσημα το μήνα! Εάν σε έναν μήνα έχουν έστω ένα λιγότερο, έρχεται ο ΟΑΕΕ και τους διακόπτει την απαλλαγή, ζητώντας εισφορές!

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν μπορεί στην μισθωτή του εργασία να απεργήσει ούτε μία μέρα τον χρόνο! Φυσικά, δεν μπορεί να πάρει καμία απολύτως άδεια άνευ αποδοχών (είτε για λόγους οικογενειακούς, εκπαιδευτικούς, ακόμη και για λόγους υγείας!).

Συμπέρασμα; Η συγκεκριμένη επιλογή του ΟΑΕΕ είτε είναι ένα κυβερνητικό τέρας γραφειοκρατίας, αφού δεν είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζεται η ιδιότητα ενός εργαζομένου ότι είναι μισθωτός επειδή κάποιες μέρες… απέργησε ή πήρε μία άδεια άνευ αποδοχών, είτε είναι μία ακόμη προσπάθεια να απαγορευθεί το δικαίωμα στην απεργία, είτε και τα δύο… «Αντικρατιστική» Ελλάδα του κ.Σαμαρά και του κ.Βενιζέλου το 2014…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)