to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 09.02.2023

Πολιτική

Εισαγγελική παρέμβαση για τις σχέσεις της Greek Mafia με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο καταγράφονταν όλα τα αποκαλυπτικά sms του Γ. Μήτσου με ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, ακόμη και με στενούς ανθρώπους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, στα οποία ο δολοφονηθείς Γ.Μήτσου έδινε εντολές οι οποίες εκτελούνταν πάραυτα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά να τις διαβιβαστεί όλο το επίμαχο υλικό


Στο το μικροσκόπιο της Εισαγγελίας μπαίνουν οι αποκαλύψεις για το δυσώδες κύκλωμα επίορκων αστυνομικών με τη Greek Mafia, αλλά και οι χειρισμοί σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο καθώς ακόμα και σήμερα εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε ανώτατα κλιμάκια, παραμένουν στο πόστο τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Να της αποσταλούν όλα τα στοιχεία από τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία στον τομέα καυσίμων, Γ. Μήτσου, στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022 µε σαράντα σφαίρες, ζητά η Εισαγγελία από την Υποδιεύθυνση Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με το Documento, που επικαλείται έγκυρες πηγέςαπό την εισαγγελία της Αθήνας, η σχετική εισαγγελική έρευνα θα έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά στους ίδιους τους επίορκους αστυνομικούς αλλά και πρόσωπα από την ΕΥΠ που συνομιλούσαν με τον Μήτσου και εκτελούσαν τις παραγγελίες του. Αυτές αφορούσαν μεταξύ άλλων σε τοποθετήσεις αστυνομικών σε καίρια πόστα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του επιχειρηματία, ενημέρωση για κινήσεις της αστυνομίας, ακόμα δε και για παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Η έρευνα θα αφορά προφανώς την απόδοση σοβαρών ποινικών ευθυνών, με την άσκηση των ανάλογων ποινικών διώξεων, στους επίορκους από ΕΛΑΣ και ΕΥΠ.

Το δεύτερο σκέλος, που είναι εξίσου σοβαρό, αφορά στην απόδοση ευθυνών για το γεγονός ότι αυτά τα στοιχεία παρέμεναν στα συρτάρια κάποιων στελεχών της ΕΛΑΣ ενώ θα έπρεπε να είχαν διαχωριστεί από το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας Μήτσου τον Ιούνιο του 2022 , προκειμένου να τιμωρηθούν άμεσα οι αστυνομικοί που λάμβαναν και εκτελούσαν τις εντολές , δρούσαν δηλαδή εντελώς παρανόμως μέσα στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το Documento έβγαλε στο φως sms που καταδεικνύουν ότι ο Μήτσου µιλούσε µε αστυνοµικούς ανταλλάσσοντας πληροφορίες ακόµη και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο Μήτσου μιλούσε µε γνωστό λαθρέµπορο καυσίµων στην Κύπρο ο οποίος σχετίζεται µε την Greek mafia και τον ενημέρωνε µέσω των διασυνδέσεών του µε την αστυνοµία για το αν είναι ενεργοποιηµένα διεθνή ή ευρωπαϊκά εντάλµατα εναντίον του.

Οι διασυνδέσεις φτάνουν και µέσα στην ΕΥΠ. Όπως προκύπτει από τα µηνύµατα, υπάλληλος της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών ενημέρωνε τον Μήτσου για το ποιοι είναι σε παρακολούθηση (επισύνδεση) χρησιµοποιώντας ως ενδιάµεσο γνωστό δηµοσιογράφο. O Μήτσου έδινε εντολές να ελεγχθούν αν παρακολουθούνται τηλέφωνα που τον ενδιαφέρουν τα οποία δεν είναι µόνο δικά του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)