to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 20.02.2019

Κοινωνία

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό των δύο μεταναστών εργατών στην Πιερία

Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και όποια άλλη πράξη προκύψει από την έρευνα


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης προκάλεσε καταγγελία ότι δύο Πακιστανοί που εργάζονταν σε κτηνοτροφική μονάδα της Πιερίας έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού, όταν ζήτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Με βάση δημοσιεύματα, ο εισαγγελέας της Κατερίνης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου θα κληθούν να καταθέσουν και οι δύο μετανάστες. Όπως έγινε γνωστό, το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και όποια άλλη πράξη προκύψει από την έρευνα.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) αλλά και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Όπως καταγγέλθηκε, οι δύο Πακιστανοί,ο Σαλμάν Ατζούμ και ο Σαΐντ Αχμέτπου εργάζονταν σε κτηνοτροφική μονάδα της Κάτω Μηλιάς Πιερίας, ξυλοκοπήθηκαν από τον εργοδότη τους και δύο ακόμη άνδρες, επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα για την απασχόλησή τους. Για τα δεδουλευμένα έχουν απευθυνθεί και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Λάρισας. Μετά το αίτημα που κατέθεσαν στην τοπική υπηρεσία, η υπόθεση διαβιβάστηκε στην αντίστοιχη υπηρεσία της Πιερίας, καθώς, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στην αρμόδια υπηρεσία, η κτηνοτροφική μονάδα όπου εργάζονταν βρίσκεται στην περιοχή της Κατερίνης. Εκτιμάται ότι οι μετανάστες προσέφυγαν στην υπηρεσία της Λάρισας, καθώς διαμένουν στην πόλη, γι' αυτό και προκλήθηκε η σύγχυση για τον τόπο του γεγονότος.

«Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα»

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο μετανάστες εργάτες ξυλοκοπήθηκαν μετά από αίτημά τους να λάβουν τα δεδουλευμένα από τον κτηνοτρόφο όπου εργάζονταν, ενώ δέχθηκαν και ρατσιστικές απειλές. «Μην ζητάτε λεφτά, θα πληρώσω όποτε εγώ θέλω» και «η Αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι φίλοι μου. Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος μετανάστης από το Πακιστάν Σαλμάν Ατζούμ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε περιγράψει το περιστατικό, μετά τις καταγγελία των δύο οργανώσεων στην Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε επίθεση με κλοτσιές και μπουνιές, διότι ζήτησε τα χρήματα από την δουλειά του. Επίσης περιέγραψε πως δέχθηκε απειλές, οι οποίες είχαν ρατσιστικά χαρακτηριστικά καθώς και ότι υπήρξαν αναφορές στην Χρυσή Αυγή.

«Ζήτησα τα χρήματά μου. Του είπα ότι δεν θα δουλέψω άλλο και θέλω τα χρήματα που έχω δουλέψει. Δουλεύαμε πάνω από 18 ώρες την ημέρα και ήμασταν εξουθενωμένοι. Από το πρωί δουλεύαμε μέχρι τα ξημερώματα της άλλης ημέρας. Δεν μας πλήρωνε, και όταν ζητήσαμε τα χρήματα μας χτύπησαν» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σαλμάν Ατζούμ.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)