to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:28 | 18.04.2016

Κοινωνία

Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για σκόπιμες ελλείψεις σε φάρμακα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των ελλείψεων σε συγκεκριμένα φάρμακα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αφορμή σχετικές καταγγελίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε καταθέσει εξώδικο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το οποίο στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σχετικά με την τακτική αποθηκών και εταιριών που δεν εφοδιάζουν την αγορά με συγκεκριμένα φάρμακα και προχωρούν σε εξαγωγές αυτών των σκευασμάτων.

 Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξετάσει τη βασιμότητα των καταγγελιών και θα διερευνήσει εάν για τις ελλείψεις προκύπτουν ποινικές ευθύνες φαρμακευτικών εταιρειών ή άλλων.

 Το πρωί, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος, συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για το θέμα των φαρμάκων και εξερχόμενος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι κάθε μέρα οι ελλείψεις φαρμάκων πολλαπλασιάζονται.

 «Μέρα με τη μέρα οι ελλείψεις στα φάρμακα πολλαπλασιάζονται. Μετά από καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις ελλείψεις. Ήρθα εδώ και την ενημέρωσα με στοιχεία. Θα φέρουμε και νέα στοιχεία, γιατί μας ζητήθηκε ένας πιο εμπεριστατωμένος φάκελος» σημείωσε ο κ. Λουράντος. «Ειδικά αυτήν την εποχή με τους πρόσφυγες, αλλά και τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει η κοινωνία, η ανάγκη ύπαρξης όλων των φαρμάκων είναι απαραίτητη. Αναφέραμε ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, εταιρείες και φαρμακαποθήκες που δεν εφοδιάζουν την αγορά και κάνουν εξαγωγές. Ζητούμε την παρέμβαση του ΕΟΦ» πρόσθεσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)