to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 17.10.2018

Διεθνή

Εισαγγελική έρευνα για «βιαιότητες» σε βάρος των αστυνομικών που ερευνούσαν τα γραφεία της «Ανυπότακτης Γαλλίας» και την κατοικία του Μελανσόν

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα πως άρχισε έρευνα για «απειλές ή πράξεις εκφοβισμού εναντίον της δικαστικής αρχής» και για «άσκηση βίας σε φορείς δημόσιας εξουσίας» μετά τις συμπλοκές στη διάρκεια ερευνών στην έδρα της Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI) και στην κατοικία του ηγέτη της, του Ζαν-Λικ Μελανσόν.


Δικαστικοί της εισαγγελίας του Παρισιού δέχθηκαν χθες επιθέσεις στη διάρκεια αυτών των ερευνών. Η έρευνα ανατέθηκε στη δικαστική αστυνομία του Παρισιού, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν καταφέρθηκε χθες Τρίτη εναντίον μιας «τεράστιας επιχείρησης της πολιτικής αστυνομίας» εναντίον του κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στην έδρα της LFI και στην κατοικία του και εντάσσονται στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει η εισαγγελία για εικονικές θέσεις εργασίας ευρωπαίων κοινοβουλευτικών και για τους λογαριασμούς της προεκλογικής εκστρατείας του Μελανσόν όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία.

Εικόνες από τις επιχειρήσεις αυτές έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ηγέτης της LFI αναμετέδωσε κατ' αρχάς απ' ευθείας μέσω του Facebook μια πρώτη έρευνα στην κατοικία του.

Αργότερα το πρωί, μετέβη με οικείους του στην έδρα του κινήματος, όπου μια άλλη έρευνα μετατράπηκε σε αντιπαράθεση.

Σε μια σκηνή που κινηματογραφήθηκε από δημοσιογράφους, ο Μελανσόν καλεί τους οικείους του να «σπάσουν την πόρτα» για να εισέλθουν στα γραφεία όπου ήταν σε εξέλιξη η έρευνα. Φαίνεται επίσης να σπρώχνει έναν αντιπρόσωπο της εισαγγελίας καθώς και έναν αστυνομικό που προσπαθεί να παρεμβληθεί.

Συνδικάτα της αστυνομίας κατήγγειλαν σήμερα ως «απαράδεκτη» τη στάση του Μελανσόν. Ο γενικός εισαγγελέας του συνδικάτου Συμμαχία Ζαν-Κλοντ Ντελάζ κάλεσε και πάλι τον νέο υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ενώ το συνδικάτο SGP Police-FO απαιτεί με ανακοίνωσή του μια «δημόσια συγγνώμη» από τον πολιτικό ηγέτη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)