to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:37 | 23.08.2019

Διεθνή

Εισαγγελική έρευνα για τον γιο του Σαλβίνι που οδηγούσε τζετ σκι της αστυνομίας

Η εισαγγελία της Ραβέννας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για πιθανή δίωξη κατ' αγνώστων σχετικά με το επεισόδιο της 30ής Ιουλίου


Η εισαγγελία της Ραβέννας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για πιθανή δίωξη κατ' αγνώστων σχετικά με το επεισόδιο της 30ής Ιουλίου, όταν ο 16χρονος γιος του Ματέο Σαλβίνι, τότε υπουργού Εσωτερικών, καταγράφηκε στο τιμόνι ενός τζετ σκι της αστυνομίας στην παραλία του Μιλάνο Μαρίτιμα, συνοδεία ενός αστυνομικού σε υπηρεσία. Σύμφωνα με τον φάκελο που απέστειλε η εισαγγελία στο υπουργείο των Εσωτερικών ζητείται από το Μέγαρο του Βιμινάλε να παραχωρήσει στοιχεία για την ταυτότητα των δύο αστυνομικών που στη διάρκεια του επεισοδίου προσπάθησαν να παρεμποδίσουν δημοσιογράφο της εφημερίδας La Repubblica ν' απαθανατίσει τη σκηνή.

Ο Σαλβίνι είχε προσπαθήσει εκείνην την εποχή να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποφύγει όποια άλλη δημοσιότητα, δηλώνοντας: «Ο γιός μου στο τζετ σκι της αστυνομίας; Ήταν ένα πατρικό λάθος». Ο Σαλβίνι είχε προσθέσει τότε «οι αστυνομικοί δεν φέρουν καμία ευθύνη, απεναντίας τους ευχαριστώ γιατί καθημερινά ριψοκινδυνεύουν τις ζωές τους για την ασφάλεια της χώρας».

Ωστόσο, σχεδόν αμέσως και το αντίστοιχο αστυνομικό τμήμα της Ραβέννας διέταξε διοικητική έρευνα για την ανάρμοστη χρήση μέσων της αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει κι ο παρών στο επεισόδιο δημοσιογράφος της Repubblica Βαλέριο Λο Μούτσιο, ο οποίος δημοσίευσε και το αντίστοιχο βίντεο, που αποδεικνύει τη «βόλτα» του νεαρού Σαλβίνι με το τζετ σκι της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, La Repubblica, huffingtonpost.it. Il Fatto Quotidiano

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)