to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 20.07.2020

Πολιτική

Εισαγγελική έρευνα για τις πιέσεις κατά του Δ. Λότσιου σχετικά με την πυρκαγιά στο Μάτι

Διενέργεια ποινικής έρευνας για όσα δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με πιεστικές υποδείξεις υπό καθεστώς απειλής που δέχθηκε ο Δ. Λιότσιος.


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι αλλά και η μήνυση που κατέθεσε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος. Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο ίδιος δέχθηκε πιέσεις ανωτέρου του προκειμένου να μην καταδείξει ως πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας ευθύνες αρμοδίων για την τραγική διαχείριση της κατάστασης καθ' όλη την διάρκεια επέλασης της φωτιάς.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια ποινικής έρευνας για όσα δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με πιεστικές υποδείξεις υπό καθεστώς απειλής που δέχθηκε ο Δ. Λιότσιος. Ο τελευταίος είχε αναλάβει με εισαγγελική εντολή να συντάξει πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από τρεις εισαγγελείς, αμέσως μετά τη φωτιά.

Πρώτο υλικό της δικογραφίας που σχηματίζεται, είναι, εκτός από το δημοσίευμα, και η μήνυση του Δ. Λιότσιου σε βάρος του Βασίλη Ματθαιόπουλου, αρχηγού του Σώματος κατά την επίμαχη περίοδο στην οποία εξιστορεί τις πιέσεις. Η μήνυση του αξιωματικού της Πυροσβεστικής αφορά τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης βίας και παράβασης καθήκοντος.

Η εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας για τη διενέργεια της έρευνας δόθηκε ήδη στον εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο ο οποίος θα αξιολογήσει το υλικό και θα αναζητήσει σε πρώτη φάση ευθύνες με βάση τα αδικήματα που περιλαμβάνει η μήνυση. [Πηγή: ΑΜΠΕ]

tags: Μάτι

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)