to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 12.04.2017

Πολιτική

Εισαγγελική έρευνα για τη δήθεν μη τιμολόγηση των φαρμάκων όταν ήταν υπουργός Υγείας πρότεινε ο Π. Κουρουμπλής

«Επί της θητείας μου, πάντως, διατάχθηκαν δέκα έλεγχοι. Εσείς μπορείτε να πείτε πότε ελέγξατε και τι;»


Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, κατά την συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή στο χώρο της Υγείας.

Ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας στη θέση της ΝΔ ότι εξαιρέθηκε από τη διερεύνηση η περίοδος κατά την οποία διετέλεσε Γ.Γ. Πρόνοιας, τόνισε ότι δεν ήταν Γραμματέας Υγείας, αλλά Γραμματέας Πρόνοιας και προφανώς όσοι υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη άποψη δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί το υπουργείο Υγείας. Όπως είπε, αν είχε ερωτηθεί για την περίοδο που πρέπει να διερευνηθεί θα είχε δεχτεί να ερευνηθεί το διάστημα της θητείας του στη Γραμματεία Πρόνοιας, «γιατί πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει πού πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε το Σωματείο Αλληλεγγύης της αείμνηστης μητέρας του για το Μαρίκειο. Αφού θέλουν ανταρτοπόλεμο να ξέρουν ότι εγώ είμαι από μια περιοχή του ιστορικού Βάλτου που ξέρουμε καλά τι σημαίνει ανταρτοπόλεμος ».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι κανένας Έλληνας δεν αμφισβητεί ότι στην Υγεία έγιναν τα μεγάλα πάρτυ, με τις υπερτιμολογήσεις από το 2007 και μετά, «τις οποίες νομιμοποίησε δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ τον Ιούλιο του 2010 και όταν δήλωσα ότι δε θα ψηφίσω με αντικατέστησε το κόμμα μου». Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι υπάρχουν τεράστιες ποσότητες φαρμάκων αδιάθετες στις αποθήκες του Υπουργείου Υγείας, τα οποία αγοράστηκαν χωρίς την πρόβλεψη να επιστραφούν όταν θα πλησίαζε η λήξη τους και γι αυτό υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Είπε ακόμα ότι πρέπει να ερευνηθεί αν οι πολυεθνικές των φαρμάκων επέστρεψαν ποτέ χρήματα στα Ταμεία για τις αγορές των φαρμάκων όπως προέβλεπε ο νόμος του 2006.

Σημείωσε ότι επί ημερών του στο Υπουργείο Υγείας δόθηκαν δέκα εντολές για έλεγχο σε όλους τους φορείς του υπουργείου. Κατήγγειλε διασπάθιση χρήματος στο Ωνάσειο Νοσοκομείο με αγορές για μπαλονάκια σε τριπλάσιες τιμές από ό, τι σε άλλα νοσοκομεία. Διέψευσε ότι δεν έγινε τιμολόγηση των φαρμάκων, όταν ήταν υπουργός Υγείας. Είπε ότι καθυστέρησε κάπως η τιμολόγηση γιατί η τρόικα ζητούσε να καταργηθεί το όριο των 12 ευρώ, μια προσπάθεια προστασίας «που οφείλω να αναγνωρίσω ότι είχε κάνει ο κ. Γεωργιάδης». Εξήγησε ότι την υπουργική απόφαση η τρόικα την έλεγξε τον Αύγουστο, όταν καταργήθηκε η προστασία χαμηλότερης τιμής των 12 ευρώ για τα γενόσημα φάρμακα. Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε μάλιστα εισαγγελική έρευνα για το θέμα. «Εάν νομίζετε πως υπάρχει κάποιο κενό σε αυτό το θέμα στείλτε το στον εισαγγελέα και εγώ να παραιτηθώ από κάθε ασυλία, αν θεωρείτε ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα», δήλωσε.

Τέλος ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να ερευνηθεί γιατί οι πολυεθνικές των φαρμάκων στην Ελλάδα δεν παρουσιάζουν κέρδη και μάλιστα με την ανοχή του πολιτικού συστήματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)