to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 14.03.2018

Αθλητισμός

Η προειδοποίηση για «Grexit», η δίωξη σε Σαββίδη-ΠΑΟΚ και το μήνυμα της κυβέρνησης

«Δεν απειλούμε, όμως το Grexit δεν είναι αδύνατον»... δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ. Όπως διευκρίνισε, η αναφορά του προς τη FIFA θα είναι αυστηρή και εναπόκειται στην παγκόσμια συνομοσπονδία να λάβει την τελική απόφαση.


«Δεν απειλούμε, όμως το Grexit δεν είναι πια αδύνατον»... Αυτό ήταν το μήνυμα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ.
 
Ο Αυστριακός δικηγόρος ζήτησε από όλους τους θεσμικούς φορείς και τους ιδιοκτήτες των ομάδων να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καλώντας σε συστράτευση τους εμπλεκόμενους φορείς. Όπως διευκρίνισε, η αναφορά του προς τη FIFA θα είναι αυστηρή και εναπόκειται στην παγκόσμια συνομοσπονδία να λάβει την τελική απόφαση.

Ο κ. Χούμπελ αναρωτήθηκε επιπρόσθετα, πώς γίνεται οι ελληνικές ομάδες να τα κάνουν όλα σωστά στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, ενώ παραδέχθηκε ότι η FIFA γνωρίζει τα περί εκβιασμών και απειλών εκτός γηπέδων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «απαράδεκτη».

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης δεν θέλησε να υπεισέλθει στην ουσία των ερωτημάτων που του απηύθυνε ο Τύπος, αρκούμενος σε γενικόλογες τοποθετήσεις, ενώ ήταν «σφίγγα» και σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες που είχαν προηγηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

«Πρώτα θέλω να αποσαφηνίσω μία παρεξήγηση όταν απευθυνθήκαμε στην ΕΠΟ. Δεν ήμασταν εδώ για να ηγούμαστε, ήρθαμε για να κατευθύνουμε και να βοηθήσουμε. Μετά από τις πολλές φορές που ήρθαμε εδώ, έχουμε την αίσθηση πως αρκετοί παράγοντες δεν έχουν διάθεση να βοηθήσουν και να στηρίξουν, αλλά κοιτούν μεμονωμένα προς το συμφέρον τους. Δεν κοιτούν το καλό του ποδοσφαίρου, όπως θέλει και λέει η FIFA», σχολίασε ο κ. Χούμπελ. 

«Όλα όσα συνέβησαν ήταν απαράδεκτα. Βλέπουμε καθημερινά τις εξελίξεις. Τα περιστατικά βίας και το τι γίνεται. Πώς να φέρεις παιδιά σε γήπεδο με όπλα και έξω να πέφτουν... βόμβες. Επίσης ξέρουμε για εκβιασμούς και απειλές έξω από τα γήπεδα. Αυτά είναι απαράδεκτα. Τα σωστά βήματα πρέπει να υλοποιηθούν απ' όλους. Αυτά τα μέτρα πρέπει να τα αγκαλιάσουν όλοι. Το Grexit που έμοιαζε μακρινό δεν είναι πια τόσο μακρινό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε οριακό σημείo», συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι η συζήτηση με τον κ. Βασιλειάδη τον έπεισε πως «η Πολιτεία δεν έχει σκοπό να επέμβει. Η ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου είναι άλλο πράγμα. Εδώ όμως διακυβευόταν η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων, γι΄ αυτό ελήφθη η απόφαση διακοπής. Συζητήσαμε για το πώς μπορεί η ΕΠΟ και η Πολιτεία να βρουν λύσεις για το θέμα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα βρουν την κατάλληλη». 

Και συνέχισε: «Θα πρέπει να υπάρχει δήλωση δέσμευσης "αφήστε τα όπλα". Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Ναι, ο στόχος είναι η νίκη, αλλά όχι με όπλα και απειλές. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν συμφέρει κανέναν να μην έχει θεατές ή παιδιά στο γήπεδο. Δεν είναι προς το όφελος κανενός. Ούτε για την Εθνική. Αναρωτιέμαι, πώς γίνεται οι ελληνικές ομάδες όταν παίζουν έξω να τα κάνουν όλα σωστά και εδώ να υπάρχει βία; Εγώ δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε τέτοιες συνθήκες. Συνθήκες που βλάπτουν τα παιδιά και τους νέους της υπέροχης χώρας σας». 

Όσο για τις ενέργειές του; «Πρέπει να υποβάλλουμε αναφορά στη FIFA. Η αναφορά αυτή δεν θα περιγράφει ιδανική κατάσταση και ουράνια τόξα. Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η απόφαση της FIFA. Το συμβούλιο αποφασίζει. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορούν να επιβληθούν. Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας. Τελειώνοντας, σας λέω πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Πρέπει να σταματήσει η βία για να αρχίσουν πάλι οι αγώνες. Η Πολιτεία δεν επεμβαίνει, αλλά είναι δικαιοδοσία της η εθνική ασφάλεια». 

Μετά την αρχική τοποθέτησή του, ο κ. Χούμπελ απάντησε για:

Το αν υπάρχει κάποια ένδειξη για την ποινή: «Τα μέτρα θα ληφθούν από τους αρμόδιους στην Ελλάδα. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τους Έλληνες παράγοντες. Στο τέλος, είναι στην αρμοδιότητα της FIFA να δεχθεί τα όσα γίνονται και το πόσο θα ανέχεται αυτές τις συμπεριφορές». 

Τις αποφάσεις των αθλητικών πειθαρχικών οργάνων: «Αν κριθούν ανεπαρκή θα υπάρξει παρέμβαση». 

Τις αποφάσεις της Πολιτείας και τη συγγνώμη του Ιβάν Σαββίδη: «Δεν είναι στη δικαιοδοσία μας να κρίνουμε την απόφαση της Πολιτείας με βάση την δημόσια ασφάλεια. Ήταν απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού με βάση τα δεδομένα που είχαν. Κανείς δεν θέλει να βλέπει άδεια γήπεδα. Όλοι θέλουν να παίζονται αγώνες. Δεν απάντησα για το θέμα της συγγνώμης. Είναι στο θέμα του δικαστή. Αν είχε συμβεί στη Γερμανία, θα υπήρχαν πολύ αυστηρές ποινές. Αγαπάμε την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό σας και είστε πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά πρέπει να συμμορφωθείτε αν θέλετε να μείνετε στην οικογένειά μας». 

Τη συμπεριφορά του Λούμπος Μίχελ: «Θα ήταν άδικο να το προσωποποιήσω. Ό,τι έγινε εκείνο το βράδυ είναι ντροπή. Είναι πράγματα απαράδεκτα. Από εδώ και πέρα θα επιληφθούν τα αρμόδια όργανα». 

Το πότε θα είναι έτοιμη η αναφορά για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Υπολογίζω δέκα μέρες, μέσα στον Μάρτιο. Το πότε θα ασχοληθεί η FIFA δεν το γνωρίζω». 

Τη σφαίρα που είχε λάβει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος: «Το να λάβεις μια επιστολή με σφαίρα τα Χριστούγεννα, δεν το θεωρώ φιλική πράξη». 
 


Γραμμένος: «Έγγραφες δεσμεύσεις για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα»

Τη συνέντευξη Τύπου του Χέρμπερτ Χούμπελ ακολούθησε δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ευάγγελου Γραμμένου. Ο πρώτος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκάλυψε το τι αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση του ιδίου και του κ. Χούμπελ με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Όπως υπογράμμισε ο κ. Γραμμένος, η Super League θα πρέπει να δώσει έγγραφες δεσμεύσεις για την ασφάλεια στα γήπεδα, οι οποίες θα εκτιμηθούν από τον κ. Βασιλειάδη, προκειμένου εκείνος να προχωρήσει σε άρση (ή όχι) της απόφασης για αναστολή του πρωταθλήματος. 

«Όπως γνωρίζετε, μετά τα γεγονότα το τελευταίο διάστημα υπήρξε η απόφαση του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη για διακοπή του πρωταθλήματος. Στο πλαίσιο αυτό έγινε σήμερα μια συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ως τη μεθεπόμενη Παρασκευή (σ.σ. 23/3) να δεσμευθεί εγγράφως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για την ασφάλεια στα γήπεδα. Η δέσμευση θα κατατεθεί στον υπουργό κι αυτός θα αποφασίσει αν θα ανασταλεί η απόφασή του για διακοπή του πρωταθλήματος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

«Θα πρέπει το ποδόσφαιρο να φέρει τις δεσμεύσεις του εγγράφως στην Ομοσπονδία και από κοινού με τον υφυπουργό θα αποφασιστεί αν θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα. Η λογική θα είναι μακριά από τη βία εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων και στη συνέχεια θα αποφασίσει ο υφυπουργός αν θα ανακληθεί η απόφασή του», συμπλήρωσε.

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη από τον Αθλητικό Εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και έχει κληθεί με κατηγορίες για απειλές προς αξιωματούχους.

Η δίωξη του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα έχει γίνει με βάση το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα περί απειλών, κάτι που σημαίνει πως ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του Βορρά» απειλείται με πρόστιμο τουλάχιστον 50 χιλιάδων ευρώ, αλλά και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από 3 έως 5 χρόνια.

Ακόμα, ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη και σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και υπάρχει κίνδυνος  με ποινή κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεσης βαθμών, ακόμα και υποβιβασμού της ομάδας.

Αναλυτικά, στην δίωξη αναφέρεται:

«Ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Στην Αθήνα η FIFA

Σχεδόν δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης Χέμπερτ Χούμπελ. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα και την εικόνα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη με το όπλο, που έκανε το γύρο του κόσμου. 

«Είμαστε εδώ για να συμβουλεύσουμε, όχι για να πάρουμε αποφάσεις. Εμάς μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο κι όχι η πολιτική» τόνισε με νόημα ο κ. Χούμπελ και στη συνέχεια έστειλε το δικό του μήνυμα όσον αφορά τα γεγονότα: «Πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια?» δήλωσε.Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον ευχαρίστησε που ήλθε στην Ελλάδα και τόνισε ότι η Πολιτεία, αλλά και η ΕΠΟ ζητούν την συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, προκειμένου να μπει ένα οριστικό τέλος σε ανάλογα φαινόμενα.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: FIFA και UEFA καλούν την ΕΠΟ να πάρει άμεσα αυστηρά μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι χθες, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας και οδήγησαν στη διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου. 

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς πρωτάθλημα με απόφαση της κυβέρνησης

Στη δημοσιότητα το φύλλο αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Τρία ερωτήματα για την εισαγγελία

Η προκαταρκτική εξέταση, που διατάχθηκε χθες,  καλείται να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά από ζητήματα, για τα οποία διερευνάται εάν στοιχειοθετούνται παραβάσεις του Νόμου περί Αθλητισμού και κάθε άλλη αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη.

Σύμφωνα με την παραγγελία, στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν τα εξής:

- Η οπλοφορία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, καθώς ο εισαγγελέας, με έγγραφο του (στις 17 Αυγούστου 2017), απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι προς τούτο, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η εισήγηση του εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική.

- Οι στιχομυθίες του Ιβάν Σαββίδη αλλά και του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Λιούμπος Μίχελ, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, με παράγοντες της ΑΕΚ, τον διαιτητή κ.ά., όπως επίσης εάν η παρουσία του οπλοφόρου μεγαλομετόχου του "Δικεφάλου" στο τερέν της Τούμπας επηρέασε τους παράγοντες της αντίπαλης ομάδας και τη διαιτησία.

- Γιατί αγνοήθηκαν από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων οι ρητές εντολές που είχε δώσει η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ευαγγελία Λιάσου για συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, τόσο πριν ξεκινήσει το ματς όσο και μετά την εισβολή των παραγόντων στο γήπεδο. Η κ. Λιάσου, η οποία βρισκόταν μέσα στο γήπεδο, φέρεται να είχε πει στον αρμόδιο αστυνομικό ότι θα πρέπει τηρηθεί το αυτόφωρο με το παραμικρό επεισόδιο, ακόμη κι αν «πέσει μία χαρτοπετσέτα».

Υπό αυτές τις συνθήκες, ανάμεσα σε άλλα θα ερευνηθούν και ολιγωρίες ή ευθύνες αστυνομικών για τη μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η εισαγγελέας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, θα καλέσει για εξέταση παράγοντες της ΑΕΚ, θα κάνει «φύλλο και φτερό» τις εκθέσεις των παρατηρητών και το φύλλο αγώνα που συντάχθηκε από τον διαιτητή.

Ήδη σε βάρος του μεγαλομετόχου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις του Νόμου περί Αθλητισμού. Οι παραβάσεις φαίνεται να συνδέονται με την εισβολή του στο γήπεδο και το γεγονός ότι κατείχε αντικείμενο (εν προκειμένω το όπλο), που κατά τον Νόμο Περί Αθλητισμού μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες σε αθλητική δραστηριότητα. 

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη άτομα της ιδιωτικής του φρουράς, όπως επίσης και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, που είχε διατεθεί για την ασφάλεια του επιχειρηματία. Καθώς όμως παρήλθε το αυτόφωρο, η συγκεκριμένη δικογραφία θα συσχετιστεί με την προκαταρκτική εξέταση.

Για την υπόθεση στον αθλητικό εισαγγελέα κατέθεσε ογκώδη φάκελο και η ΑΕΚ, ο οποίος περιλαμβάνει έγγραφα, βίντεο και φωτογραφικό υλικό.

Το χρονικό της διακοπής του πρωταθλήματος

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα επισόδια της Τούμπας.

Εξερχόμενος τηςσυνάντησης, ο κ. Βασιλειάδης ανακοίνωσε την επ’αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος και διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα ξεκινήσει ξανά, αν δεν υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο κανόνων, σεβαστό από όλους. «Δεν κάνουμε πίσω», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους». Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Βασιλειάδης ενημέρωσε για την απόφαση απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας τη FIFA, κοινοποιώντας τις επίμαχες φωτογραφίες από το ντέρμπι στην Ομοσπονδία και επισημαίνοντας ότι η απόφαση ελήφθη προκειμένου «να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων όσων βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου».

Σειρά επαφών με τους αρμόδιους φορείς

Ύστερα από την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με τους αρμόδιους φορείς.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, ο κ. Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τους Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Super League Γιώργο Στράτο και Βασίλη Γκαγκάτση αντίστοιχα, ενώ έχει σταλεί πρόσκληση για συνάντηση και σε μέλη της διοργανώτριας αρχής.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση και με εκπροσώπους των Διεθνών Συνομοσπονδιών.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέχρι και με «Grexit» προειδοποιεί η FIFA

«Συγγνώμη» ζήτησε ο Σαββίδης

Σε δήλωση μεταμέλειας προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Αναλυτικά η τοποθέτηση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον  αγωνιστικό χώρο κατ? αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων,  που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ ? οφσάιντ ? γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες ? συμπλοκές ? ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

Δυστυχώς, τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης»

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ποιος έφερε τον Σαββίδη στην Ελλάδα;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)