to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εισαγγελείς, ξυλοδαρμοί και... οι κλασικότερες των απειλών κατά των καταλήψεων

Με προσαγωγές, ξυλοδαρμούς, αστυνομική παρουσία στα προαύλια και εισαγγελικές παρεμβάσεις καταστέλλονται οι μαθητικές καταλήψεις, που ξεπηδούν σε όλη τη χώρα. Κι ενώ οι καταγγελίες γονέων και μαθητών πληθαίνουν, ο υπουργός Παιδείας... νύπτει τας χείρας του.


Εγκύκλιο του 2011 του Ιωάννη Τεντέ  -που παραπέμπει σε εγκύκλιο του 2009- επικαλέστηκε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προκειμένου να ανακόψει το κύμα των μαθητικών καταλήψεων. Βέβαια, η συγκεκριμένη εγκύκλιος αναφέρει πως σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί φθορές στα σχολεία, θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί ενήλικες δράστες. Εππλέον, σε περίπτωση που παρατηρηθεί "εξεζητημένη εγκληματική συμπεριφορά" από ανηλίκους μαθητές, θα πρέπει να ερευνάται εάν υπάρχει περίπτωση παραμέλησης εποπτείας από τους γονείς ή τους κηδεμόνες, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Υπενθυμίζεται ότι στη Λαμία τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Νικήτας Θεολογίτης, προχώρησε σε συλλήψεις 9 μαθητών και 8 κηδεμόνων στο υπό κατάληψη 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία. Η κατάληψη έληξε με επέμβαση της αστυνομίας. 

Στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, αστυνομικός χωρίς διακριτικά ξυλοκόπησε μαθητή. Συνολικά 7 μαθητές προσήχθησαν προληπτικά.


Όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 ο κ. Λοβέρδος, το υπ. Παιδείας δε φέρει καμία ευθύνη για την εισαγγελική παρέμβαση. Πρόσεθεσε δε, ότι το υπουργείο -δια στόματος του υφυπουργού κ. Δερμετζόπουλου- υπενθύμισε απλώς με ποιον τρόπο πρόκειται να αναπληρωθούν οι ώρες διδασκαλίας, σε περίπτωση που συνεχιστούν οι καταλήψεις.

 

Κλασικές απειλές και "δε βγαίνω" Λοβέρδου

Για αναπλήρωση διδακτικών ωρών τα Σαββατοκύριακα και κατά τις διακοπές του Πάσχα έκανε λόγο στο πρωινό του ΑΝΤ1 ο υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας και το κλασικότερο όλων των επιχειρημάτων, ότι δηλαδή θα... χαθεί η πενταήμερη εκδρομή.   Στη συνέχεια, επιχειρώντας να απευθυνθεί στο θυμικό των τηλεθεατών, πρόσθεσε πως καταλαβαίνει τους μαθητές, θεωρεί μάλιστα ζωογόνο διαδικασία τις κινητοποιήσεις, αλλά πρέπει κι εκείνοι από την πλευρά τους να αντιληφθούν πως το υπουργείο "δεν έχει λεφτά" και "κάνει ό,τι μπορεί"

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπερασπίστηκε τις αλλαγές που προωθούνται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως η τράπεζα θεμάτων, καταλήγοντας στο ότι, ωστόσο, δεν μπορεί να βρει λύση για την κάλυψη των κενών στα σχολεία. Φρόντισε, μάλιστα, να τονίσει αρκετές φορές πως λεφτά για την Παιδεία... δεν υπάρχουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)