to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 13.07.2019

πηγή: commonality.gr

Πολιτική

Ειρήνη Αγαθοπούλου: Η ισότητα των φύλων είναι πολύ μακριά από τις πολιτικές της ΝΔ

«Απαξιώνεται πλήρως το δίκτυο δομών για την έμφυλη βία που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα και εξυπηρετεί περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, απαξιώνεται όλη η πολιτική των προηγούμενων ετών για την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και μια σειρά άλλων στοιχείων της πατριαρχικής δομής αυτής της κοινωνίας»


«Μεγάλο πλήγμα για την ισότητα των φύλων» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να μεταφέρει την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών στο υπουργείο Εργασίας η βουλευτής Κιλκίς του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας στο υπουργείο Εργασίας η κ. Αγαθοπούλου ανέφερε πως «η ισότητα των φύλων είναι πολύ μακριά από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι στις προτεραιότητες της» τονίζοντας πως πρόκειται για ένα «μεγάλο πλήγμα για την ισότητα των φύλων».

«Απαξιώνεται πλήρως το δίκτυο δομών για την έμφυλη βία που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα και εξυπηρετεί περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, απαξιώνεται όλη η πολιτική των προηγούμενων ετών για την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και μια σειρά άλλων στοιχείων της πατριαρχικής δομής αυτής της κοινωνίας».

Εκτίμησε παράλληλα ότι «αυτή η κυβέρνηση γενικότερα έχει ένα μένος απέναντι στα δικαιώματα» και θα ασκήσει «σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική απέναντι σε κάθε είδους δικαιώματα».

Κληθείσα να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών η κ. Αγαθοπούλου δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε αλλά στην ουσία βγήκε κερδισμένος» καθώς «με ένα ποσοστό άνω του 30% δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια αποτυχία ενός κόμματος το οποίο είχε ανοδική πορεία, ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και σήμερα, μετά από τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης κατάφερε να διατηρήσει ιδιαίτερα ψηλά τα ποσοστά του και να είναι ένας από τους δύο πολύ ισχυρούς πόλους στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό».

«Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας» σημείωσε στη συνέχεια και εκτίμησε πως «το μεγάλο στοίχημα για αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο θα είναι να μην γυρίσουμε πίσω και να μην αλωθούν όλα αυτά που με πολύ κόπο χτίστηκαν τα τεσσεράμισι χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)