to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 01.11.2019

Πολιτική

Ειρ. Αγαθοπούλου: Τόλμησαν οι βουλευτές της ΝΔ να ειρωνευτούν μες στη Βουλή τους ανθρώπους που πάσχουν από μετατραυματικό στρες

Στην τοποθέτηση της στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο, η Ειρ. Αγαθοπούλου εστίασε στο γεγονός ότι στο παρόν νομοσχέδιο είναι εμφανή τα ξενοφοβικά χαρακτηριστικά της παρούσας κυβέρνησης με άμεση στόχευση στο συντηρητικό της ακροατήριο.


Η Ειρ. Αγαθοπούλου σημείωσε το γεγονός ότι υποκριτικά τα στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της μη έκδοσης της ιρανής Σεραρέ. Χαρακτηριστικά σημείωσε η Ειρ. Αγαθοπούλου: «Χαίρεστε γιατί ήταν μία γυναίκα, λες και δεν ξέρετε ότι οι περισσότερες γυναίκες σ’ αυτά τα κράτη υποφέρουν και δέχονται βία και μπορεί να είναι και αυτός λόγος εξόντωσης τους.» Συνέχισε τονίζοντας « Κάνετε ότι δεν το ξέρετε και έρχεστε και καταργείτε την εξατομικευμένη εξέταση των αιτημάτων.»

Επίσης η κ. Αγαθοπούλου τόνισε ότι πραγματικός σχεδιασμός του Υπουργείου είναι να καταστρατηγήσει την διαδικασία του ασύλου ώστε να αυξηθούν οι απορρίψεις ασύλου,  παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις οδηγίες της ΕΕ και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Συνέχισε αναφερόμενη στα όσα ακούστηκαν από τους βουλευτές της ΝΔ, ακόμα και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για την υγειονομική πολιτική στους πρόσφυγες. Ανέφερε η κ. Αγαθοπούλου:

«Τολμήσατε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εδώ μέσα να ειρωνευτείτε τους ανθρώπους που πάσχουν από μετατραυματικό στρες και μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε αυτό, μίλησε για φάμπρικα νομιμοποιητικών εγγράφων με δικαιολογία το μετατραυματκό στρες. Είναι ντροπή και γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι με τέτοιες δηλώσεις, διότι, αν είχατε ασχοληθεί έστω και στο ελάχιστο, θα ξέρατε ότι στα εγχειρίδια του ΠΟΥ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για την υγειονομική πολιτική για πρόσφυγες και μετανάστες θα βλέπατε κατ’ αρχήν, ότι για να υπάρχει δημόσια υγεία σε μια χώρα που έχει τέτοιους πληθυσμούς είναι υποχρέωσή της να υπάρχει μέλημα για την υγεία των προσφύγων και των μεταναστών, γιατί αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη δημόσια υγεία η κάλυψη των πληθυσμών αυτών, ενώ εσείς έρχεστε και κάνετε ακριβώς το αντίθετο, έρχεστε και συρρικνώνετε το δικαίωμα πρόσβασής τους στην υγεία, περιορίζοντάς το μόνο σε επείγοντα περιστατικά.

»Πώς μιλάτε για ασφάλεια, που την κάνατε σημαία, του γενικού πληθυσμού, όταν δεν σας ενδιαφέρει η υγειονομική ασφάλεια του ελληνικού πληθυσμού; Αν συμβουλευόσασταν τα εγχειρίδια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα βλέπατε ότι υπάρχει ειδική αναφορά στις εκθέσεις αυτές για το μετατραυματικό στρες, διότι δεν είναι μια φάμπρικα πλαστών δικαιολογητικών, αλλά μια σοβαρή πάθηση που μπορεί να έχει τις αιτίες της σε όλες τις φάσεις της μετανάστευσης, από τις χώρες καταγωγής μέχρι και καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.»

Στο τέλος αναφέρθηκε στον Μ. Χρυσοχοΐδη λέγοντας «Θα κλείσω λέγοντας ότι, αν θα καταφέρετε να μειώσετε τις ροές και να αυξήσετε τις επιστροφές, μένει να το δούμε. Ο μη σχεδιασμός, που είχατε μέχρι τώρα, δεν δίνει πολύ αισιόδοξα μηνύματα, γι’ αυτό, όμως, που φαίνεται -και είμαστε σίγουροι- είναι ότι μετατρέπετε την Ελλάδα σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος και σε μια χώρα καταστολής. Εδώ, κύριε Χρυσοχοΐδη, σας αξίζουν προσωπικά συγχαρητήρια, διότι καταφέρατε να κάνετε την Αστυνομία, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρούσα παντού, στους ελέγχους των αιτήσεων ασύλου, στους ελέγχους για το κάπνισμα, στους ελέγχους προβολής ταινιών, παντού. Αυτή είναι η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας και εσείς είστε ο καλύτερος Υπουργός της αυτήν τη στιγμή.»

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση της Ειρ. Αγαθοπούλου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)