to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:03 | 20.05.2022

Πολιτική

Ειρ. Αγαθοπούλου: Συνεχίζουμε αταλάντευτες τον αγώνα μας ενάντια στην πατριαρχία και τις γυναικοκτονίες

«Η απόφαση αποτελεί την ελάχιστη δικαίωση προς τους γονείς της Ελένης και των άλλων δολοφονημένων γυναικών από το μακρύ χέρι των συντρόφων τους», σημειώνει η Ειρ. Αγαθοπούλου, βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


«Καμία γυναίκα, καμία θηλυκότητα μόνη της. Συνεχίζουμε αταλάντευτες  τον αγώνα μας ενάντια στην πατριαρχία ενάντια στις γυναικοκτονίες. Η σημερινή απόφαση είναι μια μικρή νίκη», σημειώνει η Ειρ. Αγαθοπούλου, βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την καταδικαστική απόφαση στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη.

Ειδικότερα, ανέφερε: 

«Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Μια πολύκροτη δίκη φτάνει στο τέλος της ύστερα από την εκδίκασή της και στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό αποδεχόμενο της πρόταση της  Εισαγγελέα. Η απόφαση αποτελεί την ελάχιστη δικαίωση προς τους γονείς της Ελένης και των άλλων δολοφονημένων γυναικών από το μακρύ χέρι των συντρόφων τους. Έχουμε πλέον την πεποίθηση πως και στις επόμενες δίκες που θα ακολουθήσουν, των άλλων γυναικοκτόνων, η Δικαιοσύνη θα επιδείξει  τα αντίστοιχα  αντανακλαστικά, αναγνωρίζοντας  την έμφυλη διάσταση των εγκλημάτων, την γυναικοκτονία. Δεν θα πάψουμε να υποστηρίζουμε την σημασία του όρου να ενταχθεί στο ποινικό μας σύστημα, την αναγκαιότητά του.

Το γυναικείο και φεμινιστικό κίνημα αλληλέγγυο απέναντι σε κάθε απώλεια ζωής, σε κάθε δολοφονία με αιχμή το φύλο, την σεξουαλικότητα και τις εκφορές τους, για μια ακόμη φορά έδωσε το παρόν του, αφυπνίζοντας την ελληνική κοινωνία για την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες τους βιασμούς, το εύρος των οποίων, δεν μας εκπλήσσει, τουναντίον, μας συσπειρώνει, μας βρίσκει αλληλέγγυους/ες, ενάντια στην σεξιστική βία, ενάντια στην πατριαρχία.

Καμία γυναίκα, καμία θηλυκότητα μόνη της. Συνεχίζουμε αταλάντευτες  τον αγώνα μας ενάντια στην πατριαρχία ενάντια στις γυναικοκτονίες. Η σημερινή απόφαση είναι μια μικρή νίκη». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)