to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:54 | 12.05.2022

Πολιτική

Ειρ. Αγαθοπούλου: Καμία ανοχή, κανένα ελαφρυντικό - Δικαιοσύνη και ορατότητα για κάθε Ελένη

Δικαιοσύνη για όλες τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν, ζητεί η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σύμφωνα με δήλωση της βουλεύτριας Κιλκίς και αν. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη:

Μια μακρά δίκη φτάνει στο τέλος της, μια δίκη που λειτούργησε ως θρυαλλίδα και ανέδειξε το εύρος της έμφυλης βίας και της έμφυλης διάστασης των εγκλημάτων κατά των γυναικών.  Η πρόταση της εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την ενοχή των κατηγορουμένων χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών για μείωση της ποινής, αίτημα το οποίο εξέφρασαν και οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα για την γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και αποτέλεσε την αφετηρία  αλυσιδωτών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων με αποκορύφωμα το τεράστιο κίνημα των δημόσιων καταγγελιών γυναικών και θηλυκοτήτων ενάντια στην έμφυλη βία κάθε μορφής.

Παράλληλα,  ο βιασμός και η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη έφερε επιτακτικά στον δημόσιο λόγο τον όρο γυναικοκτονία και την ανάγκη ορατότητας εγκλημάτων για λόγους φύλου. Για μια ακόμη φορά θεωρούμε πως η εισαγωγή και η αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία αποτελεί επιτακτική ανάγκη, όταν μάλιστα οι γυναικοκτονίες αυξήθηκαν κατακόρυφα το προηγούμενο έτος και ήδη μέχρι τώρα  τρεις γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από χέρι συντρόφου νυν και πρώην, με πρόσφατη  την δολοφονία της Αϊντα από τον συζυγό της.   Πρέπει επιτέλους να την πούμε με το όνομά της. Πρέπει να την μετρήσουμε για να την τελειώσουμε. Να αποδοθεί δικαιοσύνη για την κάθε Ελένη, Αϊντα, Καρολάιν η δίκη της οποίας βρίσκεται εν εξελίξει και την οποία θα παρακολουθούμε. Καμία ανοχή, καμία σιωπή. Δικαιοσύνη για όλες τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)