to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:41 | 24.03.2022

Πολιτική

Ειρ. Αγαθοπούλου: Επιμένουμε στο αίτημα για εκλογές - Αν δεν αλλάξει άμεσα η κατάσταση θα γίνει χειρότερη

«Η κυβέρνηση απέτυχε στο θέμα της πανδημίας, απέτυχε στην κρίση ακρίβειας και γι’ αυτό επιμένουμε στο αίτημα για εκλογές, γιατί αν δεν αλλάξει η κατάσταση άμεσα θα γίνει πολύ χειρότερη το επόμενο διάστημα», τόνισε η Ειρ. Αγαθοπούλου, βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σε συνέντευξή της


Στο κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» φιλοξενήθηκε η βουλεύτρια Κιλκίς τους ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για την κρίση ακρίβειας, για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και κρίνονται ανεπαρκή, για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο συγκεκριμένο θέμα καθώς και για το παγιωμένο αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.


Συγκεκριμένα, για το θέμα της ακρίβειας η βουλεύτρια Κιλκίς επισήμανε ότι οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι καταναλωτές δε θα δουν κάποιο σημαντικό όφελος στη τσέπη τους. Στη συνέχεια ανέφερε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και παράλληλα την αύξηση του κατώτατου μισθού ώστε όλα μαζί να αποτελέσουν ένα «πακέτο» ανακοπής της κρίσης.


Όσον αφορά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, μεταφέροντας την εμπειρία της από την συνάντηση που είχε στο Κιλκίς με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Παιονίας, η Ειρήνη Αγαθοπούλου τόνισε ότι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς το κύμα ακρίβειας έχει αυξήσει το κόστος παραγωγής κατακόρυφα και ότι ο κίνδυνος της επισιτιστικής κρίσης είναι πλέον ορατός.


Επίσης πήρε θέση στα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για το θέμα της “ανταλλαγής” προσφύγων που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας με πρόσφυγες από την Ουκρανία. Όπως είπε χαρακτηριστικά μια τέτοια συζήτηση δε τιμά την περιοχή μας, καθώς «θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε όλους τους ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους με  τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και καταγωγής.»


Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πρόωρες εκλογές ξεκαθάρισε ότι «οι πολίτες είναι αναγκαίο να δουν μια πολιτική αλλαγή. Η κυβέρνηση απέτυχε στο θέμα της πανδημίας, απέτυχε στην κρίση ακρίβειας και γι’ αυτό επιμένουμε στο αίτημα για εκλογές, γιατί αν δεν αλλάξει η κατάσταση άμεσα θα γίνει πολύ χειρότερη το επόμενο διάστημα». Επίσης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι μόνο ζητάει την άμεση προσφυγή στις κάλπες αλλά δηλώνει και την ετοιμότητα του να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)