to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:24 | 23.08.2021

Πολιτική

Ειρ. Αγαθοπούλου: Aφωνία της κυβέρνησης για τις νόμιμες επανεγκαταστάσεις Αφγανών προσφύγων

Αντί η κυβέρνηση να εξαντλείται σε επικοινωνιακές φιέστες στα σύνορα και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις γυναίκες και τα παιδιά του Αφγανιστάν, να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια καθιέρωσης ενός μηχανισμού νόμιμων επανεγκαταστάσεων προσφύγων – κυρίως ευπαθών ομάδων – από τις γειτονικές στο Αφγανιστάν χώρες προς την ΕΕ, με δίκαιο επιμερισμό μεταξύ των κρατών-μελών.


Αναλυτικά η δήλωση Ε. Αγαθοπούλου, αναπλ. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αρμόδιας για θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την αφωνία της κυβέρνησης για τις νόμιμες επανεγκαταστάσεις Αφγανών προσφύγων, γυναικών και παιδιών

Εδώ και λίγες ημέρες, η Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, κ. Συρεγγέλα, με μπαράζ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών της συνεντεύξεων δηλώνει την υποτιθέμενη στήριξή της στις γυναίκες του Αφγανιστάν. Είναι όμως απαράδεκτο και ενδεικτικό της κυβερνητικής υποκρισίας, να ερωτάται ακόμα και από φιλοκυβερνητικά μέσα για τη φιλοξενία γυναικών και παιδιών από το Αφγανιστάν και να αρνείται να απαντήσει.

Προτείνουμε, αντί η Κυβέρνηση να εξαντλείται σε επικοινωνιακές φιέστες στα σύνορα και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις γυναίκες και τα παιδιά του Αφγανιστάν, να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια καθιέρωσης ενός μηχανισμού νόμιμων επανεγκαταστάσεων προσφύγων – κυρίως ευπαθών ομάδων – από τις γειτονικές στο Αφγανιστάν χώρες προς την ΕΕ, με δίκαιο επιμερισμό μεταξύ των κρατών-μελών.

Αυτή είναι η ξεκάθαρα διατυπωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εδώ και μέρες, μια πρόταση που πρέπει να στηριχθεί σε επίπεδο ΟΗΕ και ΕΕ ώστε να αποθαρρύνει και τις νέες προβλεπόμενες ροές προς την περιοχή μας το επόμενο διάστημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)