to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:47 | 15.10.2012

left.gr

Πολιτική

Είπε ο Τσίπρας «δεν είναι δυνατόν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε»;

Ενα τηλεγράφημα του ΑΠΕ που περιείχε την επίμαχη φράση αναπαράχτηκε εν ριπή οφθαλμού προκαλώντας τις αντίστοιχες εντυπώσεις. Ο Αλ. Τσίπρας όμως εκείνη τη στιγμή μετέφερε τα λεγόμενα του Σόιμπλε και το «θα καταστραφούμε» αφορούσε την Ευρ. Ένωση!


Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διένειμε τηλεγράφημα λίγο μετά το τέλος της συνέντευξης του Αλ. Τσίπρα στον Γ. Παπαδάκη σήμερα το πρωί, αναφέροντας:

««Δεν αποτελεί στόχο ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της χώρας από το ευρώ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Χαρακτήρισε ως ένα «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο» το ενδεχόμενο εξόδου από το κοινό νόμισμα και προσέθεσε:«δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε. Αυτό που φωνάζουμε είναι ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Αυτό που κατανοούν φοιτητές στα πρώτα έτη των σπουδών τους δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα».

Το τηλεγράφημα αναμεταδόθηκε από πλείστα όσα σάιτ και άλλα ΜΜΕ, με έμφαση στην αποδιδόμενη στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φράση: «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε» που ενίοτε έγινε και τίτλος.

Οποιος όμως ακούσει το σχετικό απόσπασμα (στο 2'20'' περίπου) καταλαβαίνει πως δεν είπε αυτό, αφού ξεκάθαρα αποδίδει τη φράση στο νόημα των δηλώσεων που κάνει κατά καιρούς ο Β. Σόιμπλε. Ακούστε το (στο 2'20'' περίπου)  και διαβάστε τη σχετική απομαγνητοφώνηση:




Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

«Χθες ο κ. Σόιμπλε ήταν στη Σιγκαπούρη και είπε άλλα απ’ αυτά που λέει όταν μιλάει στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης κι άλλα απ’ αυτά που είπε η κα Μέρκελ στην Αθήνα ότι εύχεται και ελπίζει και είπε ότι δεν είναι δυνατόν να φύγει η Ελλάδα, γιατί αν φύγει η Ελλάδα θα καταστραφούμε. Με δυο λόγια,  αυτό το οποίο λέμε τόσο καιρό και δεν θέλουν να το καταλάβουν...»

Τα συμπεράσματα δικά σας...

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)