to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:43 | 27.01.2021

Κοινωνία

«Είναι της μόδας η Αλήθεια»: Βροχή καταγγελιών μετά τις κατηγορίες Ζέτας Δούκα κατά Γιώργου Κιμούλη

Πληθαίνουν οι αιχμές για την σκληρή συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη, μετά την καταγγελία της Ζέτας Δούκα πως της άσκησε ψυχολογική και λεκτική βία. Από την πλευρά του, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης απάντησε πως θα κινηθεί δια της δικαστικής οδού.


Στο θέμα που παρουσίασε η ΕΡΤ βλέπουμε όσα επακολούθησαν της καταγγελίας της ηθοποιού Ζέτας Δούκα, για λεκτική και ψυχολογική βία που υπέστη από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη κατά τη διάρκεια συνεργασίας τους στο θέατρο την περίοδο 2008-2009.

Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για την λεκτική και σωματική βία που υπέστη πριν από 14 χρόνια από τον τότε θιασάρχη Γιώργο Κιμούλη στη διάρκεια της παράστασης «Πιο κοντά». Στο πλευρό της ηθοποιού βρέθηκαν κι άλλοι ηθοποιοί της επίμαχης παράστασης ενώ τουλάχιστον τρεις ακόμα γυναίκες ηθοποιοί έχουν περιγράψει παρόμοια συμπεριφορά εκ μέρους του.

Όπως υποστήριξε στην εκπομπή του Mega, «Πάμε Δανάη» η Ζέτα Δούκα: «Όλη τη χρονιά που συνεργάστηκα μαζί του ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού» ανέφερε η Ζέτα Δούκα, τονίζοντας: «Έκανε τα πάντα για να με ταράξει επί σκηνής και εκτός σκηνής υπήρχαν περιστατικά λεκτικής βίας». Όπως αποκάλυψε, μια φορά την κλώτσησε και την έβρισε, ενώ ανέφερε ότι είχε αποφασίσει να κλείσει το θέατρο λόγω αυτών των συμπεριφορών, ωστόσο άλλαξε τη γνώμη της έπειτα από συνομιλία με τον επιχειρηματία του θεάτρου.

Ο Γιώργος Κιμούλης διέψευσε κατηγορηματικά όσα του προσάπτει η Ζέτα Δούκα και μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, έκανε λόγο για «γενικές και αόριστες καταγγελίες», ενώ τόνισε ότι «είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου».

Ποικίλα ήταν τα σχόλια που ακολούθησαν από Έλληνες καλλιτέχνες

Η ηθοποιός Ναταλία Τσαλίκη έγραψε στο facebook:

«Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε..Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει αφορμή για ένα ξεκαθάρισμα, μια «ανακούφιση» όλων όσων θελήσουν να δημοσιοποιήσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες, να αποτρέψουν μελλοντικά παρόμοια κρούσματα και δεν θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων φτηνού κουτσομπολιού και αλληλοφαγωμάρας. Αξιοπρέπεια και Πολιτισμός. Επιτέλους»

«Δεν είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου, είναι της μόδας η Αλήθεια», σχολιάζει η Καίτη Γαρμπή στο Twitter

Επιβεβαιώνουν οι συνάδελφοι

Ο Γιώργος Κιμούλης, μετά τις καταγγελίες, επέλεξε να κινηθεί διά της δικαστικής οδού, μηνύοντας την παλιά συνεργάτη του. Οι συντελεστές της επίμαχης παράστασης Νίκος Ψαρράς και Δώρα Χρυσικού, με ανάρτησή τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τάχθηκαν στο πλευρό της Ζέτας Δούκα και την στηρίζουν δημοσίως.

«Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και την συγχαίρουμε για το θάρρος της. Τέλος είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούμε».

Οι καταγγελίες της Κατερίνας Γερονικολού και της Ευδοκίας Ρουμελιώτη

Για εργασιακό εκφοβισμό από τον Γιώργο Κιμούλη, μίλησε και η Κατερίνα Γερονικολού σε ανάρτησή της στο Instagram:

«Γιατί τώρα; Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου. Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου», αναφέρει στην ανάρτησή της η Ελληνίδα ηθοποιός. «Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας - Κατερίνα Γερονικολού

Για δική της τραυματική εμπειρία από τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη μίλησε και η ηθοποιός Ευδοκία Ρουμελιώτη, καταγγέλοντας ότι «την ώρα της παράστασης την έβριζε χυδαία».

Όπως αποκάλυψε, «μου έχει συμβεί να αντιμετωπίσω αντισυναδελφική συμπεριφορά σε μία παράσταση, όπου δεν ολοκλήρωσα τη σεζόν και έφυγα. Στη συγκεκριμένη παράσταση έκανα τρομακτική υπομονή, αλλά δεν μπορούσα άλλο. Οπότε έγινε μια ωραιότατη αντικατάσταση».

Όπως όλα δείχνουν, οι καταγγελίες θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)