to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:15 | 16.10.2013

Κοινωνία

«Είναι θέμα Παιδείας»: Οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν τον αγώνα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη


Στα πλαίσια της νέας πενθήμερης απεργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Από το πρωί πάντως τέθηκε σε λειτουργία η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υπάλληλοι καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας.


Σύμφωνα με την εκβιαστική ρύθμιση Αρβανιτόπουλου, οι υπάλληλοι έχουν περιθώριο πέντε ημερών – μέχρι τη Δευτέρα - προκειμένου να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας. Όσοι υπάλληλοι δεν πειθαρχήσουν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία (!).

Στο μέτρο της διαθεσιμότητας έχουν υπαχθεί οκτώ πανεπιστήμια. Από αυτά μόνο δύο (το Οικονομικό και το Πανεπιστήμιο Κρήτης) απέστειλαν τα στοιχεία τους, ενώ τα στοιχεία που απέστειλαν τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλίας αμφισβητούνται από τους συλλόγους των διοικητικών υπαλλήλων. Τέσσερα ιδρύματα (πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο, Μετσόβιο και Πατρών) δεν έχουν αποστείλει καθόλου στοιχεία (πηγή: Ναυτεμπορική).

Αλέξης Τσίπρας: Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο πρέπει να νικήσει

«Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο δέχεται αυτή τη στιγμή μια ολομέτωπη επίθεση καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο του Μνημονίου», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  «Με συνοπτικές διαδικασίες, τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας οδηγούνται σε ολοκληρωτική διοικητική αποδιάρθρωση. Πρόκειται για μια εξέλιξη εξοργιστική από κάθε άποψη» σχολίασε ο Αλ. Τσίπραςδηλώνοντας την αμέριστη υποσηριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.

Νέα απόφαση για 5ημερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων - Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, σε κατάσταση πανικού, διαπιστώνοντας ότι ο πολιτικός της σχεδιασμός για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις οδηγείται σε αδιέξοδο, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προπαγάνδας», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνοντας λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και των Πανεπιστημίων, αυταρχισμό, εισαγγελικές παρεμβάσεις, απειλές για ποινικές διώξεις και τελεσίγραφα. Επιπλέον, εξαγγέλει νέα πενθήμερη απεργία εώς την Παρασκευή 18/10 και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 17/10

Στην ίδια κατεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του ΕΜΠ που αποφάσισε ομόφωνα και με μεγάλη συμμετοχή συνέχιση της απεργίας έως 21/10. 

Eπίσης, τη Δευτέρα 14/10, εκατοντάδες απολυμένοι  με τις διοικήσεις των συλλόγων εργαζομένων, καθηγητών και φοιτητών του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ περικύκλωσαν αθόρυβα το προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου  και σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες, καθώς ξεκινούσε η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης από τον πρωθυπουργό, φορώντας λευκές μάσκες:

- See more at: http://left.gr/news/nea-apofasi-gia-5imeri-apergia-ton-dioikitikon-ypall...

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 17/10

 

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, σε κατάσταση πανικού, διαπιστώνοντας ότι ο πολιτικός της σχεδιασμός για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις οδηγείται σε αδιέξοδο, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προπαγάνδας», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνοντας λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και των Πανεπιστημίων, αυταρχισμό, εισαγγελικές παρεμβάσεις, απειλές για ποινικές διώξεις και τελεσίγραφα. Επιπλέον, εξαγγέλει νέα πενθήμερη απεργία εώς την Παρασκευή 18/10 και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 17/10.  Στην ίδια κατεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του ΕΜΠ που αποφάσισε ομόφωνα και με μεγάλη συμμετοχή συνέχιση της απεργίας έως 21/10.

 

Eπίσης, τη Δευτέρα 14/10, εκατοντάδες απολυμένοι  με τις διοικήσεις των συλλόγων εργαζομένων, καθηγητών και φοιτητών του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ περικύκλωσαν αθόρυβα το προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου  και σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες, καθώς ξεκινούσε η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης από τον πρωθυπουργό, φορώντας λευκές μάσκες:

Διαβάστε σχετικά: Νέα απόφαση για 5ημερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια - Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)