to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 12.12.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Είναι πολλά 11 εκατ. Έλληνες!

Του Δημήτρη Χρήστου


Τι εξυπηρετεί η κυβερνητική απόφαση για ολοκληρωτική απελευθέρωση του εμπορικού ωραρίου ακόμα και τις Κυριακές; Έχουμε χρήματα για αγορές και ψώνια αλλά δεν έχουμε χρόνο να ψωνίσουμε; Τι εξυπηρετεί ένα νέο γιγαντιαίο Mall στα περίχωρα της κατεστραμμένης εμπορικά Κορίνθου και των άλλων αστικών κέντρων της Πελοποννησιακής ακτογραμμής; Οι αποφάσεις αυτές, σε μια χώρα με μηδενική αγοραστική δύναμη, το μόνο που θα κάνουν είναι να εξαφανίσουν ταχύτατα το μικρομεσαίο ελληνικό εμπόριο. Και όποιος έχει στον νου του το επιχείρημα της δημιουργικής καταστροφής, ας έχει υπόψιν του, πως οι αλλαγές αυτές που επιβάλλουν οι εξελίξεις και οι συνθήκες ζωής, δεν γίνονται Fast Track και όποιον πάρει ο χάρος. Και ακόμα πιο συγκεκριμένα, δεν γίνονται σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ γιατί το κάνουν, η απάντηση που βρήκα και καθημερινά επιβεβαιώνεται είναι πως εκτελούν το σχέδιο παράδοσης της χώρας... καθαρής! Όταν σε 10 χρόνια θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ολοκλήρωση της Γκρίχελαντ σε θέρετρο των πλουσίων Γερμανών και των μεγαλοσυνταξιούχων βορειοευρωπαίων, δεν χρειάζονται στα πόδια τους ούτε μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα, ούτε βαριές βιομηχανίες, ούτε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και ερευνητικά κέντρα, ούτε εθνικό σύστημα υγείας, ούτε τίποτα από όσα χρειάζεται για να επιβιώσει ο μέσος Έλληνας πολίτης.

ΣΧΕΔΟΝ πάντα αυτά που γράφω, σε κάμποσους φαίνονται υπερβολικά, μόνο που μετά από μια βδομάδα έχουν γίνει μετριοπαθή! Η οδύνη του φτωχού πατέρα στην Καβάλα που έχασε τα τρία αγοράκια του από την πυρκαγιά που προκάλεσε η αναμμένη σόμπα στο σπίτι, για να ζεσταθούν αυτές τις κρύες μέρες στη Βόρεια Ελλάδα, μας συγκλόνισε όλους. “Αν είχα χρήματα για πετρέλαιο, θα είχαν σωθεί τα παιδάκια μου” κλαίει και οδύρεται απελπισμένος. Αυτός δεν έχει ακούσει τον ψεύτη Σαμαρά που υπόσχεται ότι οι θυσίες μόνο από τους απλούς πολίτες πιάνουν τόπο και πως το 2013 έρχεται επιτέλους η ανάπτυξη! Αδειάζει όλος ο ευρωπαϊκός Νότος από την μαζική φυγή επιχειρήσεων αλλά ο θρασύδειλος αυτός ικέτης, συνεχίζει να παραπλανά και να τρομοκρατεί τον λαό.

ΤΟ... ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ του ΠΑΣΟΚ έγινε σκήτη αλλά ο Βενιζέλος έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο - συμβόλαιο να εκτελέσει για να μην εκτελεστεί. Ο κύριος Φώτης, με τη δεξιά πλειοψηφία του στη ΔΗΜ.ΑΡ., είναι πλέον όμηρος των μνημονιακών δυνάμεων και των χρηματοδοτών του. Έχοντας μάλιστα διορίσει σε καλοπληρωμένες θέσεις του δημόσιου τομέα, εκατοντάδες “φίλους” της ΔΗΜ.ΑΡ. που εγκατέλειψαν το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ, δύσκολα θα βρει, αν ποτέ το κρίνει σκόπιμο, πλειοψηφία που να εγκρίνει την έξοδο από αυτόν τον προσοδοφόρο κυβερνητικό συνεταιρισμό. Άλλωστε, όσοι έχουν απομείνει στη ΔΗΜ.ΑΡ., δεν καταλήγουν σε αποφάσεις αναλύοντας την κατάσταση. Έχουν καταλήξει στην απόφαση ότι θα παραμείνουν στην εξουσία πάση θυσία και αναζητούν τα επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Διαφωνούν σχεδόν με όλα τα ανάλγητα και άδικα φορομπηχτικά μέτρα αλλά συμπληρώνουν. Δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση γι' αυτό.

ΚΑΙ σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ΔΕΗ ετοιμάζεται να αυξήσει την τιμή κατανάλωσης του ηλεκτρισμού έως και 40% ειδικά στις μικρές καταναλώσεις, σε μια χώρα που τα νοικοκυριά δεν έχουν χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις βρίσκονται διαρκώς στο κόκκινο και καταφεύγουν σε απολύσεις και στάσεις ασφαλιστικών πληρωμών και ενοικίων για να παρατείνουν για λίγο το μοιραίο, Προβλέπω μαγκάλια και θανάτους από δηλητηρίαση!

ΕΤΣΙ το 2020 που η χώρα τυπικά και ουσιαστικά θα είναι προτεκτοράτο, σύμφωνα με τα γερμανικά σχέδια και τις υπάκουες υπηρεσίες Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, να έχει πληθυσμό άντε το πολύ 5 εκατομμύρια για να μην ενοχλούμε με τη δυστυχία μας τους κατακτητές. Δεν πρόκειται για νοσηρή φαντασία. Ήδη συμβαίνει και οι ιδιωτικές μαιευτικές κλινικές κάνουν προσφορές σε 12 άτοκες δόσεις για να προσελκύσουν τις λιγοστές οικογένειες που πλέον τολμούν να φέρουν στον κόσμο παιδιά! Αγαπητέ Φώτη, δεν υπάρχει κανένας λόγος που να σε εμποδίζει να ρίξεις αυτό το δουλικό κατασκεύασμα.

 

tags: κρίση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)