to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Είναι ντροπή η κοινωνία να υποφέρει και η κυβέρνηση της Ν.Δ.να κατεδαφίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας!

Άρθρο της Χρυσούλας Κατσαβριά Σιωροπούλου, τ.Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν.Καρδίτσας, Υπεύθυνης Ν.Ε.Υγείας και Κοινωνικης Αλληλεγγύης


Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν είχε ποτέ και συνεχίζει να μην έχει την πολιτική βούληση να κάνει οτιδήποτε θετικό για το δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας.

Συνεχίζει την κατεδάφισή του ,με μοναδικό μέλημα την υποβάθμιση,την  ιδιωτικοποίησή του και όχι την προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Στα δημόσια νοσοκομεία εισρέουν ιδιώτες γιατροί ,με τη δυνατότητα part-time παροχής υπηρεσιών,γεγονός που προμηνύει και την ιδιωτικοποίησή τους.

Επιπρόσθετα αντί να ενισχυθούν  τα πρωινά τακτικά χειρουργεία,καθιερώνουν  απογευματινά χειρουργεία με 30% συμμετοχή των ασθενών, στο κόστος της ιατρικής πράξης, βάσει τιμοκαταλόγων ιδιωτικών κλινικών.

Μεγάλοι χαμένοι οι  πολίτες που θα πληρώνουν αδρά την ανάγκη για χειρουργείο και για να παρακάμψουν τις λίστες αναμονής,ενώ όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα περιμένουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην επιβάρυνση της υγείας τους.

Τα  Κέντρα Υγείας , που  επί τούτου έχουν απαξιώσει και έχουν αφήσει να λειτουργούν στο κόκκινο, ουσιαστικά αποψιλώνονται από ειδικότητες, οι οποίες έστω και με ελλείψεις υπήρχαν και είναι αναγκαίες για την προνοσοκομειακή φροντίδα των πολιτών.  Εκτός της ανασφάλειας που  δημιουργείται εύλογα  στους υπηρετούντες γιατρούς, οδηγούν σε  υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας,με συνέπειες στους εργαζόμενους, αλλά κυρίως στους χρήστες των υπηρεσιών υγείας.

Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ,ετοιμάζουν τη σύμπραξη ιδιωτικού – δημοσίου, που σημαίνει άλωση της ΠΦΥ από ιδιωτικές αλυσίδες πολυϊατρείων, παροχή  ελάχιστων υπηρεσιών στους πολίτες και  αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης.

Σχεδιάζουν συγχωνεύσεις δομών και συνεργασία δημόσιων δομών ΠΦΥ με ιδιωτικές δομές και δομές τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο «προσωπικός γιατρός» με εμπλοκή γιατρών του ΕΣΥ των ΚΥ, των ΤΟΜΥ, ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ και γιατρών μη συμβεβλημένων , θα παρακολουθεί, θα ενημερώνει, θα τηρεί ψηφιακό φάκελο υγείας των πολιτών και θα επιβλέπει κάθε ιατρική πράξη.

Η υποχρεωτική παραπομπή των ασθενών στα νοσοκομεία και σε ειδικούς γιατρούς από τον προσωπικό γιατρό  θα λειτουργεί ως «κόφτης» στην περίθαλψη των πολιτών.Η κυβέρνηση φτιάχνει έναν θεσμό που στόχο θα έχει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και όχι την κάλυψη πραγματικών αναγκών με ισότιμο και καθολικό τρόπο και στόχο την βελτίωση των δεικτών υγείας του πληθυσμού.

Ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί πλέον  σαν ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία,με παροχές σε ανταποδοτική βάση  που θα εξαρτώνται από την οικονομική δυνατότητα του οργανισμού και όχι από τις ανάγκες των ασφαλισμένων. 

Αντί να ενισχύσουν το ΕΚΑΒ με οχήματα και πληρώματα, επιλέγουν να δώσουν δημόσιο χρήμα σε ιδιωτικές εταιρείες, για μίσθωση ασθενοφόρων και υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας  ,χτίζοντας το ξεπούλημα και αυτών των υπηρεσιών υγείας.Η ταρίφα  που θα πληρώνει το δημόσιο 45 έως 90 €.

Η πανδημία είναι δυστυχώς ακόμα εδώ. Με 30000 απώλειες , καθημερινό τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς και με εκατοντάδες διασωληνωμένους ,η κυβέρνηση χωρις ντροπή, συνεχίζει να διατυμπανίζει τα κατορθώματά της στον τομέα της υγείας .

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποφασίζει τη λήξη της  πανδημίας, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση  και προχωρά σε χαλάρωση των μέτρων,εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς.Στέλνει  πάλι αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες.

Αμελούν βεβαίως  επιμελώς να αναφερθούν στη σκόπιμη υποβάθμιση των δομών υγείας, στα εξοντωτικά ωράρια και τις  απάνθρωπες συνθήκες εργασίας του υποστελεχωμένου και εγκαταλελειμένου υγειονομικού προσωπικού,στην άδικη μεταχείριση προς τους 7.500 ανεμβολίαστους  υγειονομικούς ,που εδώ και οχτώ μήνες στερούνται το μισθό τους.

Το Νοσοκομείο και οι δομές υγείας της Καρδίτσας και του νομού μας, συνεχίζουν  να υπολειτουργούν,με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό και χωρίς να έχει λυθεί κανένα σοβαρό πρόβλημα.         

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδιά τους !

Η απαλλαγή από την χειρότερη και πιο ληστρική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, είναι μονόδρομος !

Ο  Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του  3ου  Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύτηκε για:

Ένα Νέο ΕΣΥ με:

Πολλαπλασιασμό των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας ,από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, θεσμό του οικογενειακού γιατρού, δίκτυο ολοκληρωμένης ψηφιακής παρακολούθησης και κατ’ οίκον φροντίδας.

Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ξεκινώντας από αυτούς που έδωσαν τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή. Αναμόρφωση μισθολογίου ως κίνητρο ένταξης νέων γιατρών στο ΕΣΥ, με μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ.

Εξάλειψη της ανάγκης της αποκλειστικής νοσοκόμας, με προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Νέο  χάρτη δημόσιας υγείας και Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα αντιμετωπίζει κάθε ασθενή σύμφωνα με τις ανάγκες του και όχι ανάλογα με το πορτοφόλι του.

Οι δεσμεύσεις αυτές ,εγγυώνται δημόσια δωρεάν ποιοτική υγεία και αξιοπρέπεια για όλους!

Μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση , θα κλείσει τις πληγές που άνοιξαν οι πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ.και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι ευθύνη μας να το διεκδικήσουμε και να το υπερασπιστούμε!

Καλούμε όλους τους πολίτες ,

την Κυριακή στις  15 Μαίου ,να συμμετέχουν ενεργά σε μια γιορτή Δημοκρατίας,

να ψηφίσουν Αλέξη Τσίπρα στις κάλπες του Σύριζα-Π.Σ.,

να δώσουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής!!!

Να στείλουμε πίσω τον λογαριασμό της τριετίας!

Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου
τ.Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Καρδίτσας
Υπεύθυνη Ν.Ε.Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)