to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Είναι η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου το ακαδημαϊκό "ανάλογο" του Άρη Πορτοσάλτε;

Πρόκειται για το ακροδεξιοκεντρώο συνονθύλευμα που, αφού λούφαξε για λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, ενεργοποιήθηκε στη συνέχεια και ανέλαβε το ρόλο του "ξεπλύματος" των κυβερνητικών ευθυνών.


Η κυρία Βάνα Νικολαΐδου Κυριανίδου έχει κάθε δικαίωμα να αναρτά τις στερούμενες κάθε ενσυναίσθησης απόψεις της στο Facebook,  να υβρίζει και να προκαλεί ως η καθηγητική καρικατούρα του κάθε Οικονόμου ή Πορτοσάλτε, τον κόσμο που διαμαρτύρεται για το έγκλημα στα Τέμπη.

Να στρέφεται υπολογισμένα  και με κυνισμό που ξενίζει απέναντι στους ίδιους τους φοιτητές και τις  φοιτήτριες της Φιλοσοφικής, που κατά εκατοντάδες διαδήλωσαν για τους συνομηλίκους τους και τα  αδέλφια τους που χάθηκαν στην πρόσφατη σιδηροδρομική τραγωδία.

Οι θιγόμενοι φοιτητές της έχουν επίσης κάθε δικαίωμα να της επιτίθενται, να την χαρακτηρίζουν για αυτό που κατά τη γνώμη τους  είναι και αντιπροσωπεύει, να κάνουν παράσταση στο γραφείο της ή στο μάθημά της, να αναρτούν πανώ και να ζητούν την παραίτησή της από την Προεδρία του Τμήματος Φιλοσοφίας. Ειδικά, μάλιστα, ως φοιτητές της Φιλοσοφικής. Ως μαχητικοί υπερασπιστές του λόγου που δεν θωπεύει τους ισχυρούς, που ασκείται  στον αντίλογο και στην αντιπαράθεση, ακόμη και με τον πιο έντονο τρόπο αν χρειάζεται. Το μόνο δικαίωμα που δεν έχουν είναι να την εξυβρίσουν για λόγους άσχετους με την ανάρτησή της ή να χειροδικήσουν εναντίον της.

Όσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει έχουμε μια οξύτατη πολιτική και ιδεολογική αντιπαλότητα κι όχι μια προσπάθεια τρομοκράτησης,  όπως με δόλιο τρόπο ισχυρίζονται ορισμένοι.

Οι φοιτητές αντιπαρατίθενται με τα πενιχρά τους μέσα, η υβρίστρια- καθηγήτρια χέρι-χέρι  με το γνωστό πολιτικό και μηντιακό σύστημα στο οποίο απευθύνθηκε από την πρώτη στιγμή, και το οποίο ύψωσε ασπίδα προστασίας γύρω της, παρουσιάζοντάς την ως "θύμα" των "αριστερών ταγμάτων εφόδου".

Πρόκειται για  το  ακροδεξιοκεντρώο συνονθύλευμα που, αφού λούφαξε για λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, ενεργοποιήθηκε στη συνέχεια και ανέλαβε το ρόλο του "ξεπλύματος" των κυβερνητικών ευθυνών. Ένα σύστημα που σαν έτοιμο από καιρό, διαστρεβλώνει τα γεγονότα, αντιστρέφει την πραγματικότητα και επιδίδεται  για μια ακόμη φορά στην αναζήτηση φασιστών και  φασιστικών δράσεων και πρακτικών οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί που πραγματικά υπάρχουν.

Στο βαθύ κράτος της Νέας Δημοκρατίας, στο κράτος του αυταρχισμού, των υποκλοπών και των ρατσιστικών εγκλημάτων, που καταγγέλλουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και εσχάτως ακόμη και το Στέητ Ντιπάρτμεντ. Στην  Αστυνομία και στις πρακτικές της  που χτύπησαν βάρβαρα  τις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, υπό τις επευφημίες αυτού του συρφετού. Κάτι που διέφυγε από τα ευαίσθητα αντιολοκληρωτικά ραντάρ της κυρίας Βάνας μας.

Η κυρία Βάνα μας που με πολύ έξυπνο  είναι η αλήθεια τρόπο και με μια ταχυδακτυλουργική αντιστροφή των εννοιών, περιφέρει τον εαυτό της ως ανίσχυρο " θύμα", ενώ, είναι απλώς το ισχυρό και αλαζονικό εκείνο εξουσιαστικό πρόσωπο που ξέρει πολύ καλά σε πόσο δυνατές "πλάτες" στηρίζεται.  Και, αν κρίνουμε από τη διάδοση της "περιπέτειάς της" σε όλα τα συστημικά μέσα, τις αξιοποιεί περίτεχνα. Έχει μέλλον η κυρία. Η εξουσία δοκιμάζεται σκληρά και κάθε βοήθεια, ειδικά, όταν ενδύεται την ακαδημαϊκή αυθεντία είναι πολύτιμη.

Εδώ θα είμαστε να παρακολουθήσουμε τις νέες μάχες της κυρίας ΒΝΚ, ως άλλης Χάνα Άρεντ, εναντίον του "ολοκληρωτισμού" και των "ταγμάτων εφόδου".

Ως τότε θα αναρωτιόμαστε αν η κυρία αυτή είναι το ακαδημαϊκό "ανάλογο" του Άρη Πορτοσάλτε.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)