to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Είμαστε ήδη νικητές!

Άρθρο της Πόπης Σταυροπούλου, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Κεντρικού Τομέα της Δύναμης Ζωής (Ρένα Δούρου)


Οι περιφερειακές εκλογές στις 18 Μαίου είναι σημαντικές για το μέλλον της Αττικής αλλά και της χώρας. Νομίζω ότι έχουμε πολλούς λόγους να αισθανόμαστε ήδη νικητές! Έχουμε κατορθώσει σε όλα τα επίπεδα να επιβάλουμε τη δική μας ατζέντα.

Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες σαν να ξύπνησαν ξαφνικά ανακάλυψαν την μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και βάζουν ψηλά στην ατζέντα τους την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική πολιτική. Βέβαια ο λόγος τους δεν είναι πειστικός μιας και η κοινωνική αλληλεγγύη ενώ μπορεί και πρέπει να είναι υπόθεση όλων χρειάζεται να συνδέεται και με ενέργειες και πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης. Και σε αυτό πολλοί υποψήφιοι δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτα. Επίσης έχουμε νικήσει γιατί αναγκάζονται να μιλάνε όλοι για συμμετοχή των πολιτών. Ξέρουμε καλά ότι δεν το εννοούν αφού χρόνια ολόκληρα δούλευαν με εξυπηρετήσεις και μηχανισμούς που μόνο τον πολίτη στο προσκήνιο δεν ήθελαν. Είμαστε νικητές γιατί τα ψηφοδέλτια μας συσπειρώνουν τους αγωνιστές της καθημερινής ζωής, τους ανθρώπους των κινημάτων και έχουν τόση αίγλη που όλοι προσπαθούν να «τσιμπολογήσουν» κάτι από αυτήν. Τέλος τα προγράμματα μας είναι τα πιο ολοκληρωμένα με επίκεντρο τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους και όχι τις δημόσιες σχέσεις και τους αριθμούς. Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χώρο, την προστασία του περιβάλλοντος, τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, του αντιφασισμού.

Τέλος τους έχουμε αναγκάσει να το παίζουν «ανεξάρτητοι». Η «μαγκιά» τους δεν αντέχει την πολιτική τους ταυτότητα που έχει οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή. Όλοι αυτοί  έχουν πίσω τους τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Όλοι τους εφάρμοσαν, υποστήριξαν ή ανέχτηκαν τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων και των κυβερνήσεων που αφανίζουν το κοινωνικό κράτος, αυξάνουν την ανεργία και φτωχοποιούν την κοινωνία. Δεν αξίζουν καμία άλλη ευκαιρία για έναν ακόμη λόγο δεν τους είδαμε ούτε μια φορά δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια. Στις γειτονίες, στα σχολεία, στα μαγαζιά, στους αγώνες.

Αυτές οι περιφερειακές εκλογές είναι η ευκαιρία μας. Η συμμετοχή και η ψήφος όχι μόνο μπορεί, αλλά θα κάνει και τη διαφορά. Μην παρασυρθείτε από τον τίτλο την Κυριακή ψηφιζουμε μαζικά τα ψηφοδέλτια της Αριστεράς σε δήμους και περιφέρειες!
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)