to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:44 | 14.01.2015

Πολιτική

«Είμαστε Δημοκράτες και Σοσιαλιστές!» λέει ο ΓΑΠ

Και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ...


«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, γιατί το έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες», δήλωσε ο κ.Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο η παρουσία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Βουλή θα επιβάλλει τη συνεργασία για την πρόοδο, με σταθερή και ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Η χώρα, συνέχισε, χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις με καθαρή πολιτική ταυτότητα.

«Είμαστε Δημοκράτες και Σοσιαλιστές! Και αυτό είναι εγγύηση για όποια κυβερνητική ή άλλη συνεργασία σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο» είπε και επανέλαβε ότι το ΚΙΔΗΣΟ δεν θα γίνει πατερίτσα κανενός.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και είπε χαρακτηριστικά: «Η συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσοι ταυτίστηκαν μαζί της, αποδόμησαν αντί να προωθήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που παρέλαβαν».

Συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας πως την ώρα που «απέτυχαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην προγραμματισμένη εδώ και τρία χρόνια έξοδο από το πρόγραμμα σκηνοθέτησαν τη φυγή τους και πέταξαν την καυτή πατάτα στον όποιο επόμενο».

Από τα «πυρά του» δεν ξέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες.

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει, τώρα, να μείνουμε στο ευρώ χωρίς να κάνουμε επίσης σοβαρές αλλαγές στο κράτος, στις δομές. Αντίθετα μιλά για ένα μεγαλύτερο κράτος, εκφράζει έναν συγκεντρωτικό κρατισμό, δηλαδή απλώς θα εκφράσει μια πελατειακή διαπλοκή με άλλα πρόσωπα. Και έτσι θα βαθαίνει τα αίτια της κρίσης αντί να τα χτυπάει» είπε.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε μια μεγάλη συμφωνία με τους εταίρους για τη διευθέτηση του χρέους, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και τόνισε πως υπάρχουν ήδη πολλές προτάσεις από επιφανείς αναλυτές για πανευρωπαϊκές λύσεις για συντονισμένη μείωση και αμοιβαιοποίηση χρέους.

Πρότεινε δε και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα του χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)