to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:25 | 05.02.2015

Αθλητισμός

«Είμαι ικανοποιημένος από τις συζητήσεις» είπε ο Κοντονής

Δύο ακόμη συναντήσεις με προέδρους μεγάλων ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας είχε την Πέμπτη ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μετά αυτή της Τετάρτης με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.


Τώρα είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους προέδρους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβο Αγγελίδη και ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζο στο πλαίσιο των επαφών του, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Αθλητισμού, ενώ την Δευτέρα (9/2) στις 2 μ.μ. θα συναντήσει και τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλη Ασλανίδη.

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Κοντονής δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από τις συζητήσεις διότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αντιλαμβάνονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πρόταση της κυβέρνησης προς όλους τους εμπλεκόμενους με τον αθλητισμό είναι να προχωρήσουμε μαζί αποφασιστικά και με σοβαρότητα για να επιλύσουμε τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού στην Ελλάδα. Αυτή η πρόταση βρίσκει και χώρο και κοινό τόπο. Επομένως μπορώ να σας πω ότι θα προχωρήσουμε και εμείς με γρήγορα βήματα.

»Έχω καταστήσει σαφές προς όλους τους συνομιλητές της κυβέρνησης ότι από μέρους μας θα πράξουμε αυτό που αισθανόμαστε ότι είναι ευθύνη μας έναντι του ελληνικού λαού. Δηλαδή να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και να παραδοθεί στην κοινωνία πεντακάθαρο, διότι σκιές υπάρχουν και θα τις αντιμετωπίσουμε. Ευτυχώς αυτά τα αρνητικά φαινόμενα τα εντοπίζουν και οι ΠΑΕ επομένως πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Υφυπουργός Αθλητισμού είπε τα εξής:

Για το αν θα αναλάβει πρωτοβουλία να καθίσουν όλοι οι μεγάλοι παράγοντες στο ίδιο τραπέζι: «Να τελειώσουμε αυτόν τον κύκλο επαφών, να δούμε που υπάρχουν συμφωνίες και αμέσως μετά αν υπάρχει τέτοιο περιθώριο θα το κάνουμε. Εκείνο που προέχει είναι αυτά που δηλώνουν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ στην κυβέρνηση, αυτά όταν έρθει η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει, να υπάρχουν και σε αυτό το σημείο συμφωνίες, διότι να συμφωνούμε τώρα και να διαφωνούμε όταν έρθει η ώρα της κρίσεως καταλαβαίνετε ότι υπάρχει πρόβλημα».

Για το τι του έχει κάνει εντύπωση από τις μέχρι τώρα επαφές του: «Το θετικό είναι ότι όλοι αναγνωρίζουν τα προβλήματα της βίας. Το ότι νέοι άνθρωποι εμπλέκονται σε αυτόν τον φαύλο κύκλο του μίσους και της αλληλοεξόντωσης πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ελληνικές ομάδες οι οποίες ταλαιπωρούνται από αυτά τα φαινόμενα βίας όταν βρίσκονται σε ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το νομοθετικό πλαίσιο, πρέπει να δούμε μορφές οργάνωσης για το καλύτερο του ελληνικού ποδοσφαίρου, σεβόμενοι το αυτοδιοίκητο και πάντοτε σε συνεννόηση με τους διεθνείς οργανισμούς».

Για το αν θα πατήσει πάνω στον νόμο Ανδριανού: «Εμείς θα λάβουμε υπόψη όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί, δε θέλουμε να πετάξουμε τίποτα θετικό αν διαπιστώσουμε κάτι, αλλά το σχέδιο νόμου το οποίο θα καταθέσουμε θα είναι δικό μας. Αλλά θα λάβουμε υπόψη όλα τα θετικά».

Στο τέλος ο κ. Κοντονής επεσήμανε: «Τονίζω για άλλη μια φορά, ότι πυλώνας της δημοκρατίας και του συντάγματός μας είναι η διάκριση των εξουσιών. Η εκτελεστική εξουσία την οποία ασκεί η κυβέρνηση δυνάμει εντολής του ελληνικού λαού, δεν πρόκειται ποτέ να επέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της όπως ξέρει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)