to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:51 | 02.01.2016

Πολιτισμός

Είκοσι πολυαναμενόμενες ταινίες για το 2016

Παρ' όλο που το 2015 θεωρείτο το «έτος-τέρας», καθώς περιλάμβανε σωρεία μπλοκμπάστερ (ανάμεσά τους το Jurassic World, τους νέους Avengers και το νέο Star Wars), φαίνεται πώς τουλάχιστον στο Χόλιγουντ ισχύει ο κανόνας «όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο». Έτσι, το 2016 είναι μία χρονιά γεμάτη με σούπερ ήρωες, σίκουελ και μεγάλα μπλοκμπάστερ που αναμένεται να «κονταροχτυπηθούν» στο box office. Δεν θα λείψουν, πάντως, και οι ταινίες γνωστών αγαπημένων δημιουργών.


Οι Μισητοί Οκτώ (7/1)

Μία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο αποτελεί κινηματογραφικό γεγονός. Πόσω μάλλον όταν αυτή η ταινία είναι οι Μισητοί Οκτώ, το πολύπαθο πρότζεκτ του γνωστού σκηνοθέτη που μετά τη διαρροή του σεναρίου στο Διαδίκτυο «πάγωσε», μόνο και μόνο για να αναβιώσει ξανά, πρώτα ως θεατρικό και τώρα ως ταινία. Στους Μισητούς Οκτώ, οκτώ άνθρωποι συναντιούνται λίγα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο σε ένα καταφύγιο. Κάθε ένας έχει το δικό του παρελθόν και τη δική του ατζέντα. Ταινία που περιγράφεται ως γουέστερν μυστηρίου και στην οποία ακούγεται μετά από χρόνια μουσική του Έννιο Μορικόνε.

Το Μεγάλο Σορτάρισμα (7/1)

Συνάντηση «γιγάντων» στην ταινία του Άνταμ ΜακΚέι (Anchorman). Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Καρέλ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Μπραντ Πιτ συναντιούνται σε μία κωμωδία που ασχολείται με πολύ σοβαρά θέματα: την φούσκα στον τομέα των ακινήτων στις ΗΠΑ. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία του στην κωμωδία, και βασιζόμενοι στο βιβλίο του Μάικλ Λούις (όπου έχουν βασιστεί επίσης τα The Blind Side και Moneyball), ο ΜακΚέι φτιάχνει μία ταινία με μπόλικη ειρωνεία, πικρά συμπεράσματα και σπουδαίες ερμηνείες.

Νοτιάς (14/1)

Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη μετά την μεγάλη επιτυχία της Πολίτικης Κουζίνας δεν θα μπορούσε να μην είναι κινηματογραφικό γεγονός. Στον Νοτιάπαρακολουθούμε την ιστορία ενός αγοριού που του αρέσει να αλλάζει τους μύθους στην Αθήνα της δεκαετίας του 1970. Μπόλικη δόση νοσταλγίας, εικόνες, φαντασία και οι μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα είναι και πάλι στοιχεία παρόντα στην ταινία.

Spotlight (11/2)

Στα βήματα του Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου, η ταινία του Τομ ΜακΚάρθι (σεναριογράφου του Up) ασχολείται με μία ομάδα δημοσιογράφων της Boston Globe που αποκαλύπτει το σκάνδαλο κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Εξαιρετικοί πρωταγωνιστές (Μάικλ Κίτον, Μαρκ Ράφαλο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) σε μία ταινία που αναμένεται να κυριαρχήσει στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Hail Caesar (18/2)

Οι αδελφοί Κοέν επιστρέφουν και μάλιστα με κωμωδία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζορτζ Κλούνι -μεταξύ άλλων. Ένας άνδρας εργάζεται στο Χόλιγουντ και δουλειά του είναι να αντιμετωπίζει πάσης φύσεως προβλήματα. Στην εξωφρενική ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Σκάρλετ Γιόχανσον, Ρέιφ Φάινς, Τσάνινγκ Τάτουμ, Τζόνα Χιλ, Τίλντα Σουίντον, Τζος Μπρόλιν.

Deadpool (18/2)

Ο πιο ανορθόδοξος σούπερ ήρωας έρχεται στην οθόνη, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος. Ο Deadpool με τον Ράιαν Ρέινολντς είναι ένας υπερήρωας που δεν φοβάται τη βία, το αίμα, ενώ του αρέσει να σοκάρει. Η ταινία που κατάφερε να φτάσει στις αίθουσες μετά από εκστρατεία των θαυμαστών της που λάτρεψαν το τρέιλερ, θα είναι βίαιη και αστεία.

Batman Vs Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης (24/3)

Προσπαθώντας να επιφέρει πλήγμα στην κυριαρχία της Marvel, τα κόμικ της DC εξαπολύουν τη δική τους υπερηρωική επίθεση. Στο Batman Vs Superman δύο από τους πιο αγαπημένους υπερήρωες έρχονται αντιμέτωποι, ενώ και άλλοι ήρωες όπως η Wonder Woman θα κάνουν και αυτοί την εμφάνισή τους στην ταινία, προετοιμάζοντας το έδαφος για το Justice League (το αντίστοιχο Avengers της Marvel). Η σκηνοθεσία είναι του Ζακ Σνάιντερ (300), ενώ στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τους Μπεν Άφλεκ και Χένρι Κάβιλ.
 

Money Monster (Μάιος 2016, ΗΠΑ)

Η Τζόντι Φόστερ σκηνοθετεί τον Τζορτζ Κλούνι και την Τζούλια Ρόμπερτς σε μία ταινία αγωνίας για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Ο Κλούνι ερμηνεύει τον Λι Γκέιτς, μία τηλεοπτική περσόνα του οποίου οι οικονομικές συμβουλές οδηγούν τον νεαρό Κάιλ (τον ερμηνεύει ο Τζακ Ο' Κόνελ) να χάσει όλα του τα χρήματα. Ο Κάιλ αποφασίζει να απαγάγει τον Λι Γκέιτς ζωντανά στην εκπομπή του.

X-Men: Apocalypse (19 Μαΐου)

Μετά το X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος ο Μπράιαν Σίνγκερ σκηνοθετεί το X-Men: Απόκαλιψ όπου η ομάδα των μεταλλαγμένων με αρχηγό τον Καθηγητή X θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον πρώτο και πιο ισχυρό μεταλλαγμένο, τον Απόκαλιψ, ο οποίος θα πάρει στο πλευρό του τον Μαγκνέτο. Η γνωστή ομάδα ηθοποιών (Τζένιφερ Λόρενς, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζέιμς ΜακΚάβοϊ) επιστρέφουν.

Ψάχνοντας τη Ντόρι (1 Σεπτεμβρίου)

Αρκετά χρόνια μετά το Ψάχνοντας τον Νέμο, η Pixar επισκέπτεται ξανά τη μεγαλύτερη επιτυχία της, έχοντας ως πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά την ξεχασιάρα Ντόρι, η οποία θέλει να βρει την οικογένειά της.  

Ομάδα Αυτοκτονίας (7/7) 

Στον Οδηγό Αυτοκτονίας, μία ομάδα υπερ-κακών αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει επικίνδυνες αποστολές με αντάλλαγμα καλύτερους όρους. Στην ταινία βλέπουμε τους Τζάρεντ Λέτο ως «Joker», Γουίλ Σμιθ ως «Deadshot», Τζάι Κόρτνεϊ ως «Captain Boomerang», Μάργκο Ρόμπι ως «Harley Quinn», Κάρα Ντελεβίν ως «Enchantress» και Βαϊόλα Ντέιβις ως Αμάντα Γουάλερ. Σκηνοθέτης είναι ο Ντέιβιντ Αγιερ, των Sabotage και Fury.

Ghostbusters (Ιούλιος 2016, ΗΠΑ)

Μία κλασική ταινία σε μία διαφορετική ανάγνωση. Το Ghostbusters του Πολ Φάιγκ είναι γυναικεία υπόθεση και αναμένεται να είναι πιο κωμικό από τις πρώτες ταινίες. Σε αυτό τέσσερις γυναίκες καλούνται να αντιμετωπίσουν φαντάσματα και πνεύματα. Who you gonna call?

Julietta (Σεπτέμβριος 2016)

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει με νέα ταινία. Στην Julieta, πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Χουλιέτα, μια γυναίκα την οποία το 2015 βρίσκει στο χείλος της τρέλας. Τριάντα χρόνια νωρίτερα, βλέπουμε μια πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της.

Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται (17/11)

Μία επιστροφή στο σύμπαν του Χάρι Πότερ είναι πάντα καλοδεχούμενη. ΣταΦανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται μεταφερόμαστε στη Νέα Υόρκη, αρκετά χρόνια πριν την εμφάνιση του διοπτροφόρου μάγου. Ο μαγο-ζωολόγος Νιούτ Σκαμάντερ έχει πάει στις ΗΠΑ για να καταγράψει νέα μαγικά πλάσματα. Το σενάριο είναι της ίδιας της δημιουργού του Χάρι Πότερ, Τζόαν Ρόουλινγκ.

Doctor Strange (ΗΠΑ, Νοέμβριος 2016) 

Δεύτερη μεγάλη ταινία της Marvel για το 2016 (η πρώτη είναι το Captain America: Civil War που θα φέρει αντιμέτωπους τους Κάπτεν Αμέρικα και Iron Man). Ο Σκοτ Ντέριξον (Ο Εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ) σκηνοθετεί τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στον ρόλο του Δρ. Στρέιντζ, ενός άνδρα που αποκτά μαγικές δυνάμεις. Το καστ περιλαμβάνει και άλλα δυνατά ονόματα όπως τους Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Τίλντα Σουίντον, Μαντς Μίλκελσεν και Τσιγουέτελ Ετζίοφορ.

Rogue One: A Star Wars Story (Δεκέμβριος 2016)

Μπορεί να περιμένουμε δύο χρόνια για να δούμε το Επεισόδιο VIII, ωστόσο ταινία Star Wars θα δούμε νωρίτερα. Ο λόγος για το Rogue One, τα γεγονότα του οποίου λαμβάνουν χώρα πριν τα γεγονότα του A New Hope. Μια ομάδα επαναστατών αποφασίζει να κλέψει τα σχέδια για το Death Star, το όπλο της Αυτοκρατορίας. Η Φελίσιτι Τζόουνς πρωταγωνιστεί στην ταινία του Γκάρεθ Έντουαρντς (Godzilla) που αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία από εκείνη που παρακολουθεί τις περιπέτειες της οικογένειας Σκαϊγουόκερ.

Juste la fin du monde (2016)

Είναι από τους ανερχόμενους σκηνοθέτες και πολύ νέος. Μετά το Mommy και τις πολύ θετικές κριτικές που αυτό απέσπασε, ο Καναδός Ξαβιέ Ντολάν επιστρέφει με μία ταινία με διάσημα ονόματα: Ο Γκασπάρ Ουλιέλ ερμηνεύει τον Λουί, έναν συγγραφέα με μία σοβαρή ασθένεια που επιστρέφει στο σπίτι του μετά από πολυετή απουσία για να πει στους δικούς του ότι πεθαίνει. Στο πλευρό του Ουλιέλ βρίσκουμε τους Λέα Σεϊντού, Βενσάν Κασέλ και Μαριόν Κοτιγιάρ.

True Crimes (2016)

Με ενδιαφέρον αναμένουμε το διεθνές άνοιγμα του Αλέξανδρου Αβρανά. Ο Έλληνας σκηνοθέτης ετοιμάζει το True Crimes με τον Τζιμ Κάρεϊ βασισμένο σε μία πραγματική ιστορία όπου ένας συγγραφέας περιγράφει στο βιβλίο του εγκλήματα που έχουν μεγάλη σχέση με πραγματικά περιστατικά. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Σαρλότ Γκενσμπούρ και Αγκάτα Κουλέσα.

A Hologram for the King (2016)

Ο Τομ Τίκβερ συνεργάζεται με τον Τομ Χανκς. Στην ταινία ένας αποτυχημένος αμερικανός επιχειρηματίας αποφασίζει να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία και να πουλήσει μία ιδέα του σε έναν πλούσιο μονάρχη.

Mediterranea (2016)

Συγκλονιστική καταγραφή του προσφυγικού ζητήματος. Στο Mediterranea του Γιόνας Καρπινιάνο, δύο άνδρες πραγματοποιούν το επικίνδυνο ταξίδι από την Αφρική στην Ιταλία, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Έρχονται αντιμέτωποι με την επιθετικότητα και τη βία σε μία σοκαριστική ματιά στον αγώνα για ζωή.

Εκτός από τις ταινίες αυτές, στις αίθουσες πρόκειται να δούμε μικρά δράματα όπως τα The Danish Girl και Το Δωμάτιο, αλλά και η βιογραφία του Στιβ Τζομπς με τον Μάικλ Φασμπέντερ, ενώ προς τα τέλη του έτους έρχονται στις αμερικανικές αίθουσες δύο μπλοκμπάστερ: το Assassin's Creed με τον Φασμπέντερ, τη Μαριόν Κοτιγιάρ και την Αριάν Λαμπέντ, καθώς και το Passengers με τους Κρις Πρατ και Τζένιφερ Λόρενς. Στις αίθουσες έρχεται και η Αλίκη Πίσω από τον Καθρέφτη(χωρίς τον Τιμ Μπάρτον στο τιμόνι της σκηνοθεσίας), καθώς και ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας σε σκηνοθεσία Στίβεν  Σπίλμπεργκ.

Αγγελική Στελλάκη - in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)