to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 19.06.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτισμός

Είκοσι χρόνια Active Member

Ήταν Ιούνιος του 1992, πριν από είκοσι χρόνια, όταν ο Μιχάλης Μυτακίδης, γνωστός σήμερα με το ψευδώνυμο B.D. Foxmoor, επέλεξε για όνομα του συγκροτήματός του ένα όνομα που ήταν ταυτόχρονα ουσιαστικό και περιεκτικό, πηγαίνοντας κατευθείαν στην καρδιά όσων πρότασσαν οι καιροί: "Ενεργό Μέλος".


Έτσι, έφτιαξε ένα όργανο, μακράς πνοής, όπως αποδείχθηκε, που μπορούσε να εκφράζει όσα ο ίδιος προσλάμβανε από τη ζωή, αλλά και τους φόβους, τα όνειρα και τους εφιάλτες: Τους Active Member, ένα γκρουπ που υπήρξε και συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα ενεργό μουσικά και σε αυτούς τους ανταριασμένους καιρούς...

Θέλοντας να στηρίζουν τον λόγο τους με τη ζωή τους και το αντίστροφο (αυτή είναι η φιλοσοφία του «Low Bap»), οι Active Member χάραξαν μια δημιουργική και ριζοσπαστική πορεία όχι μόνο στα μουσικά αλλά και γενικότερα στα πολιτιστικά δρώμενα, από τους δίσκους τους μέχρι τη συμμετοχή τους στο σάουντρακ ντοκιμαντέρ όπως Catastroika, Εξομολόγηση ενός Οικονομικού δολοφόνου κ.ά.

Ήδη μετράνε 16 δισκογραφικές δουλειές ως Active Member και δεκάδες άλλες ατομικά, ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia.

Προκειμένου να γιορτάσουν τα 20 χρόνια αυτής της δημιουργικής πορείας, "εγκαθίστανται" από την Τετάρτη 20/6 και για τέσσερις μέρες στη μουσική σκηνή Αυλαία, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα ξεκινάει με στις 8.30 μ.μ. με προβολές ντοκιμαντέρ, Dj set με τα σπουδαιότερα hip hop tracks, συζητήσεις για τη δισκογραφία, τα μελλοντικά σχέδια αλλά και την κοινωνικοπολιτική κατάσταση, ενώ οι συναυλίες, που θα ξεκινούν μετά τις 10.00 μ.μ., με τους B.D. Foxmoor και Sadahzinia επί σκηνής, θα αναφέρονται κάθε μέρα και σε διαφορετικές μουσικές περιόδους του γκρουπ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)