to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 28.04.2017

Διεθνή

Είκοσι εννέα σωματεία δημοσιογράφων καταγγέλλουν λογοκρισία από τη Λεπέν

Κοινή επιστολή υπογράφουν 29 γαλλικά σωματεία Τύπου...


Κοινή επιστολή υπογράφουν 29 γαλλικά σωματεία Τύπου, καταγγέλοντας λογοκρισία από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο και την Μαρίν Λεπέν.

Το κείμενο που υπογράφουν είναι το εξής:

«Με την ευκαιρία της προεκλογικής εκστρατείας για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, το Εθνικό Μέτωπο αποφάσισε να επιλέξει τα ΜΜΕ στα οποία θα επιτρέπει να ακολουθούν τη Μαρίν Λεπέν. Πολλές εφημερίδες είδαν έτσι εκπροσώπους τους να αποκλείονται από κάθε πληροφόρηση και κάθε πιθανότητα να ακολουθήσουν επί του πεδίου την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου. Έτσι, μετά τα Mediapart και Quotidien (και πριν από αυτό το Le Petit Journal), τα AFP, Radio France, RFI, France 24, Le Monde, Libération et Marianne, υπήρξαν κάποια δεδομένη στιγμή ή κάποια άλλη θύματα αυτών των αποκλεισμών. Δεν πρόκειται λοιπόν καθόλου για μια προσφυγή στην πρακτική του “pool” των δημοσιογράφων όπου οι φωτογραφίες και οι εικόνες μοιράζονται.

Διαμαρτυρόμαστε με τον πιο έντονο τρόπο κατά αυτής της παρεμπόδισης της ελευθερίας να ασκήσουμε το επάγγελμά μας και να εκπληρώσουμε την υποχρέωσή μας στην ενημέρωση.

Κανένας πολιτικός σχηματισμός, όποιος κι αν είναι αυτός, δεν νομιμοποιείται να αποφασίζει ποια μμε κρίνει ότι ασκούν τον δημοκρατικό ρόλο τους στην κοινωνία μας».

Το κείμενο υπογράφουν οι ενώσεις των δημοσιογράφων των ακόλουθων ΜΜΕ:

AFP, SDR d’Europe 1, Alternatives Economiques, BFM-TV, Capa, Les Echos, Le Figaro, France 2, Εθνική σύνταξη France 3, France 24, France Culture, France Info, France Inter, L’Humanité, Libération, Journal du Dimanche, M6, Mediapart, Le Monde, L’Obs, Le Point, Premières Lignes, Quotidien, RFI, RMC, RTL, Télérama, LaTéléLibre, TF1 , δηλ. 29 σωματεία δημοσιογράφων καθώς και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στη CGT και στη CFDT του συμβουλίου σύνταξης της La Voix du Nord.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)