to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 14.10.2021

Κοινωνία

Εικόνες ντροπής: Μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια εγκαταλείπουν με γέφυρα από θρανία το πλημμυρισμένο σχολείο

Εικόνες από άλλες εποχές θυμίζουν τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου μαθητές, πατώντας πάνω σε γέφυρα από θρανία, αποχωρούν από τις αίθουσες-κοντέινερ που πλημμύρισαν.


Πλάνα που θυμίζουν άλλες εποχές κάνουν εδώ και λίγη ώρα το γύρο του διαδικτύου. Εκπαιδευτικοί στη Ν. Φιλαδέλφεια προσπαθούν να βγάλουν τους μαθητές από τις τάξεις-κοντέινερ που πλημμύρισαν. 

Το προαύλιο του σχολείου πλημμυρισμένο:

Εκπαιδευτικός: «Αν δεν στήναμε τη γέφυρα με τα θρανία άμεσα, τα νερά θα έμπαιναν στο κοντέινερ»

«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέινερ», ανέφερε στο GRTimes εκπαιδευτικός του σχολείου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές πέρασαν καθηγητές και μαθητές, μέχρι να απομακρυνθούν όλοι με ασφάλεια.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει, καθώς είχαν συσσωρευτεί φύλλα και απορρίμματα, ενώ το επικλινές έδαφος βοήθησε στη συσσώρευση των υδάτων. «Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους» σημείωσε.

«Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια» τόνισε.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης αναφέρει με ανάρτησή του στα social media: Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε! Θα κατορθώσουν να οδηγήσουν με επιτυχία τους μαθητές πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία; Για αυτό λέμε ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα.

Για αυτό λέμε ότι εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων προτεραιότητα έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες.

Την ίδια στιγμή δίνονται χρήματα για υπερεξοπλισμούς, χαρίζονται δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις και διατίθενται από το Ταμείο Ανάπτυξης ελάχιστα χρήματα για Παιδεία και Υγεία, ενώ το πραγματικά επείγον είναι να αξιοποιηθεί (το Ταμείο) για ένα νέο πρόγραμμα σχολικής στέγης και φοιτητικών εστιών. Αλλά αυτό θέλει πολιτικές αποφάσεις και όραμα στον αντίποδα της σημερινής κυβέρνησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)