to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εικόνες ντροπής και παράνοιας στο Πολυτεχνείο

«Έχοντας αυτοανακηρύξει τους εαυτούς τους εκπροσώπους τού "φοιτητικού κινήματος", θεωρούν ότι νομιμοποιούνται να αστυνομεύουν τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου».


Εικόνα πρώτη: Ένας 74χρονος, πολιτικός εξόριστος και άγρια βασανισμένος στο ΕΑΤ-ΕΣΑ της χούντας, κρατάει ένα μαντίλι στον καρπό του γεμάτο αίματα.
- Σε κτύπησαν πολύ;
- Σχετικά. Εντάξει είμαι.
- Μήπως πρέπει να πας σε κανένα φαρμακείο;
- Όχι μωρέ…

Εικόνα δεύτερη: Ένας άνω των 60 «συνομιλεί» με έναν στα είκοσι-κάτι χρόνια του.
- Εγώ είμαι πάνω από εξήντα, εσύ στα είκοσι. Μπορείς άνετα να με δείρεις.
- Ναι! Και αυτό θα κάνω!
- Γιατί;
- Γιατί είσαι κάθαρμα και προδότης!

Τι έχει συμβεί και γίνονται όλα τα παραπάνω.

Κοντά στις δέκα το πρωί μια αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα θα κατέθετε στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Όπως κάθε επέτειο τα τελευταία χρόνια μια ομάδα από μια συγκεκριμένη οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς έχει αποφασίσει να μην μολυνθεί το Πολυτεχνείο από όσους θεωρούν ταξικούς τους εχθρούς. Έχοντας αυτοανακηρύξει τους εαυτούς τους εκπροσώπους του «φοιτητικού  κινήματος», θεωρούν ότι νομιμοποιούνται να αστυνομεύουν τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου.

Με εξαιρετικά βίαιο, τραμπούκικο τρόπο, επετέθησαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους και τον θεωρούσαν μέλος της αντιπροσωπίας του ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα. Ποια ήταν αυτά;
- Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη-Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!
- Έξω οι βάσεις του Θανάτου!

Κάποιοι με γουρλωμένα μάτια και στραβωμένα στόματα ούρλιαζαν:
- Εμείς δίνουμε την ταξική απάντηση σε εσάς, προδότες!

Πόσοι ήταν όλοι αυτοί; 40-50 άτομα. Τι κατάφεραν; Να δώσουν τροφή στα τηλεοπτικά κανάλια που σχεδόν στο σύνολό τους ελέγχονται από μια κυβέρνηση που στο εσωτερικό της είναι ενσωματωμένη η ακροδεξιά. Να αμαυρώσουν συνολικά την Αριστερά ως χώρο φανατικών, βίαιων ανθρώπων που τρώγονται αναμεταξύ τους. Να απαξιώσουν ακόμα περισσότερο στον πολύ κόσμο την επέτειο του Πολυτεχνείου που χρόνο με το χρόνο μειώνεται και η συμμετοχή στην πορεία, και δυστυχώς, και το νόημα στη «μέση» συνείδηση.

[Τελικά το στεφάνι κατατέθηκε από μια αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.]

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)