to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 08.12.2017

Πολιτική

Είδηση το... φιλέτο σφυρίδας, αφού και πάλι τα κανάλια παραδέχτηκαν ότι ο Τσίπρας τα κατάφερε

Στο επίκεντρο των δελτίων και σήμερα η επίσκεψη Ερντογάν. Δεν έλειψαν οι επικρίσεις για την επιλογή να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη, παρόλο που οι αναμενόμενες προκλήσεις Ερντογάν στην Κομοτηνή δεν ήρθαν. Πέρα, όμως, από τα «αλλά», κοινή ήταν η αποδοχή για τη στάση και τις απαντήσεις του πρωθυπουργού απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Οπότε οι ρεπόρτερ επιδόθηκαν σε λεπτομερέστατα ρεπορτάζ από το χθεσινοβραδινό δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Τούρκου προέδρου, με «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες για το μενού, τα πηγαδάκια και το ντύσιμο των κυριών. Ακολούθησαν ρεπορτάζ για τον αντίκτυπο της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και για τη συμφωνία για το Brexit...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Κανένα διπλωματικό επεισόδιο με Ερντογάν στη Θράκη»

«Όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος» ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, διαψεύδοντας ρεπορτάζ της Καθημερινής. (αναλυτικά)


 

Τα αμείλικτα ερωτήματα για την offshore της Μαρέβας

«Για μια ακόμα φορά ο κ. Μητσοτάκης είναι έκθετος για τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου του Μ. Γκραμπόφσκι και καλείται να δώσει απαντήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να δώσει απαντήσεις σε 9 αμείλικτα ερωτήματα που του θέτει αναφορικά με το «πόθεν έσχες» του ιδίου και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι φορολογούμενοι πολίτες περιμένουν καθαρές απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και όχι αστείες δικαιολογίες και υπεκφυγές». (αναλυτικά)


 

«Αναβαθμισμένη πολιτική και διπλωματική σχέση Ελλάδας-Τουρκίας μπορεί να παίξει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή»

Στη συνέντευξή του ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως η ελληνική Κυβέρνηση πήρε μια τολμηρή πρωτοβουλία να προσκληθεί ο Τούρκος Πρόεδρος, καθώς όπως πρόσθεσε, «είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να παίξουμε τον ρόλο του πυλώνα σταθερότητας σε μια ευρύτερη περιοχή που βιώνει πολλαπλές και επικαλυπτόμενες κρίσεις». (αναλυτικά)


 

Αυστηρό μήνυμα Κομισιόν, Γερμανίας και Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ερντογάν

«Η ΕΕ έχει καταστήσει σαφές ότι όλες οι υποψήφιες χώρες πρέπει να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες» - «Για τις ΗΠΑ είναι θέμα αρχής να υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών» - «Η Συνθήκη της Λοζάνης ισχύει και έχει διάρκεια». (αναλυτικά)


 

Συνθήκες γαλέρας και τρομοκρατίας: Επιστολή - καταπέλτης του Ανδ. Νεφελούδη για τις συμβάσεις στην Alter Ego

Μία προς μία οι αυθαιρεσίες της σύμβασης που κλήθηκαν να υπογράψουν από τη διοίκηση Μαρινάκη οι εργαζόμενοι στον πρώην ΔΟΛ. (αναλυτικά)


 

Μόνο η ΝΔ δεν ψήφισε την αναίρεση της συμφωνίας πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία

«Σήμερα η ΝΔ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία υποκριτικά διότι δεν θέλει να καταδικάσει και να αναιρεθεί η απόφαση για πώληση όπλων στη Σ. Αραβία» υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης. (αναλυτικά)


 

«Κίτρινη στοχευμένη προπαγάνδα» του ΣΚΑΪ 

«Βγάζουμε αυτή την περίπτωση για να την αναδείξουμε, για να απαντήσουμε σε όσους λένε ότι τα ΜΜΕ λένε ψέματα», είπε ο Δημήτρης Οικονόμου, λέγοντας ψέματα... (αναλυτικά)


 

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Κίνας

Στο επίκεντρο η επιτάχυνση του προγράμματος επενδύσεων. (αναλυτικά)


 

Κάνει ο Άδ. Γεωργιάδης διαρροές από συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών;

Η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων αποφάσισε να τον καλέσει την Τρίτη να δώσει εξηγήσεις. (αναλυτικά)


 

Τα 17 σημεία του πανελλαδικού δικτύου υποστήριξης και ενημέρωσης δανειοληπτών

Με αφορμή παραπλανητικές αναφορές που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ και επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα αβεβαιότητας για το θεσμικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να προστατέψει τους ασθενέστερους και τις κύριες κατοικίες των νοικοκυριών. (αναλυτικά)


 

Στις 13 Δεκεμβρίου αρχίζει η Ενισχυτική Διδασκαλία

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 αρχίζει στα Γυμνάσια η Ενισχυτική Διδασκαλία, σε 440 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρσι που λειτούργησαν 421 ΣΚΑΕ. (αναλυτικά)


 

Σε λειτουργία οι τρεις πρώτες ΤΟΜΥ στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Σε λειτουργία βρίσκονται οι 3 πρώτες Τοπικές Ομάδες Υγείας στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων –Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της περιοχής που θα εγγράψουν οι γενικοί ιατροί και ο παιδίατρος. (αναλυτικά)


 

Ενισχύονται τα ελληνικά ομόλογα, στο 4,59% η απόδοση του δεκαετούς

Θετικά υποδέχτηκαν και τα ελληνικά ομόλογα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν καθώς συνεχίζεται και σήμερα η άνοδος των τιμών τους. (αναλυτικά)


 

Εργαστήριο ενεργοποίησης ανέργων σε Αττική και Θεσσαλονίκη από τον ΟΑΕΔ

Το εργαστήριο ενεργοποίησης- κινητοποίησης ανέργων θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔΕ στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα, από 09:30 έως 15:00. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)