to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:40 | 12.09.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Ειδησεογραφικό πόρταλ από το ΚΚΕ με "εθελοντική εργασία"

Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ η τηλεόραση "902" σταματά τη μετάδοση του προγράμματός της.


Η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και πολλούς μήνες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, αλλά και του κόστους μετάβασης στην ψηφιακή τεχνολογία, που το ΚΚΕ δεν μπορούσε να επωμισθεί. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα έσοδα του σταθμού από διαφήμιση ήταν μηδαμινά, καθώς "οι καπιταλιστές που διαθέτουν μεγάλο πακέτο για διαφήμιση δεν ενισχύουν ένα μέσο προπαγάνδας που στηρίζει το λαϊκό κίνημα και το δίκιο των εργαζομένων".

Προκειμένου να υποκαταστήσει τον προπαγανδιστικό ρόλο του "902", το ΚΚΕ ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδησεογραφικού πόρταλ, με εθελοντική εργασία μελών του κόμματος: "Η παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης αντικειμενικά δημιουργεί ένα σοβαρό κενό και δυσκολία στον χώρο της τηλεοπτικής προπαγάνδας. Αυτό το κενό θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε με τη δημιουργία ειδησεογραφικού πόρταλ που λειτουργεί στο Διαδίκτυο, αξιοποιώντας αυτήν τη μορφή ενημέρωσης και προπαγάνδας με εθελοντική δουλειά μελών του Κόμματος". Το ΚΚΕ ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει με τον "Ριζοσπάστη", το Ραδιόφωνο του 902, το πόρταλ και "με την καθημερινή ακούραστη ζωντανή δουλειά".

Αναφορικά με τους εργαζόμενους που μένουν χωρίς δουλειά, το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα τους στηρίξει και ότι η ανεργία συνδέεται με τον... καπιταλισμό: "Κατανοούμε τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς δουλειά. Θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Η προστασία των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η εξάλειψη της ανεργίας αποτελεί για το ΚΚΕ κεντρικό πρόβλημα, που η λύση του συνδέεται με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και εξουσίας".

Δεδομένης της απόφασης του ΚΚΕ να κατεβάσει το σήμα του "902 TV" και όχι να τον μεταβιβάσει -έναντι τιμήματος, όπως είχε το δικαίωμα- η συχνότητα περιέρχεται στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδη ο σταθμός δεν λειτουργεί ως κομματικός, αλλά ως "νομίμως λειτουργών" όπως οι άλλοι ιδιωτικοί σταθμοί. Σύμφωνα με τις καταστάσεις του ΕΣΡ, η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. απασχολεί 81 εργαζόμενους.

tags: ΚΚΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)