to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:24 | 22.03.2016

Κοινωνία

Ειδήσεις για τους πρόσφυγες στα Αραβικά από την ΕΡΤ

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ «το δελτίο ειδήσεων στα αραβικά θα μεταδίδεται καθημερινά, μέσα από το Ραδιόφωνο, την Τηλεόραση και την ιστοσελίδα της. Στόχος η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα»


Ολιγόλεπτο δελτίο ειδήσεων στα αραβικά με χρηστικές πληροφορίες για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα έβγαλε στον αέρα η ΕΡΤ. Το δελτίο περιελάμβανε πληροφορίες σχετικά με την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, σε αντιδιαστολή με αυτή στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας ανά την επικράτεια, ενημερώνοντας παράλληλα τους πρόσφυγες πως τα βόρεια σύνορα παραμένουν κλειστά. Μέσω του δελτίου οι ελληνικές αρχές ζήτησαν από τους πρόσφυγες να εμπιστεύονται το ελληνικό κράτος, επισημαίνοντας, ότι «Φυλλάδια και πληροφορίες που δεν προέρχονται από το κράτος ή αναγνωρισμένους φορείς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο της ζωή όσων τις ακολουθούν ενώ πολλές φορές  αποσκοπούν αποκλειστικά στην στην εκμετάλευσή σας.» Το δελτίο, που μεταδίδεται  υποτιτλισμένο στα ελληνικά προβλήθηκε από την ΕΡΤ1, αμέσως μετά το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων των 3 μ.μ. και πριν από τον καιρό, ενώ  ξανάπαιξε στις 6 μ.μ. και στις 9μ.μ.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ  «το δελτίο ειδήσεων στα αραβικά θα μεταδίδεται καθημερινά, μέσα από το Ραδιόφωνο, την Τηλεόραση και την ιστοσελίδα της. Στόχος η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα.» Εκτός από την ΕΡΤ1 το αραβόφωνο δελτίο, θα μεταδίδεται από το ραδιόφωνο και συγκεκριμένα από το Πρώτο  Πρόγραμμα στους 91.6 και στους 105.8 για την Αττική και μέσω των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ στο Αιγαίο, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη, τις Σέρρες, την Κέρκυρα, τη Φλώρινα, καθώς και από το Δίκτυο Θεσσαλίας, θα μεταδίδεται στις 13.30 και 19.30. Ολες οι ειδήσεις θα είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Το δελτίο μεταφράζει και εκφωνεί ο Ουαλίντ Ελιάς.

Εδώ και δυο εβδομάδες,  να σημειώσουμε η ΕΡΤ στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης των τεράστιων αναγκών των προσφύγων, παρέχοντας σχετική ενημέρωση και στο ειδικό site ert4refugees.ert.gr. Το Γραφείο Συντονισμού υποδέχεται τα αιτήματα και τις ανάγκες φορέων και συλογγικοτήτων, φάρμακα, τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, και διαχέει την πληροφορία σε όλα τα μέσα της, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Για πληροφορίες σχετικά το κοινό μπορεί να αξιοποιεί και τις τηλεφωνικές γραμμές 210-6075711-2, καθώς και το e-mail [email protected]

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)