to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:45 | 12.02.2018

Πολιτική

Ειδήσεις flou NOVArtistique

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η υπόθεση της Novartis και η πρόταση για τη προκαταρκτική εξέταση, με αναμασημένα τα περί σκευωρίας της κυβέρνησης, η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και η περιοδεία Μητσοτάκη στην Εύβοια. Ακολούθησαν ρεπορτάζ για την επίθεση με γκαζάκια στην επιχείρηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η συντριβή του ρωσικού Αντόνοβ και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

H πρόταση των Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Τι αναφέρει αναλυτικά η πρόταση για τη δικογραφία της υπόθεσης Novartis, τις προκύπτουσες ενδείξεις και τα εγκλήματα που έχουν παραγραφεί. (αναλυτικά)


 

«Στόχος η αλήθεια και μόνο η αλήθεια»

«Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή μία θεσμική οδός υπάρχει: Η συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν υπάρχουν ικανοποιητικές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και να προσδιοριστούν οι σχετικές δικαστικές αρμοδιότητες, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Εισαγγελική έρευνα για το MEGA

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των εργαζομένων στο Mega, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή κυρίως, ανακοινώσεις της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) που αναφέρονται σε «εμπαιγμό» των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού. (αναλυτικά)


 

Διευκρινίσεις για τη ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης

Η εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος εξειδικεύει επιπλέον σημεία για τη ρύθμιση οφειλών προς τους ΦΚΑ. (αναλυτικά)


 

Τα βήματα ως τη λήξη του προγράμματος, τα σχέδια για τη μεταμνημονιακή εποχή

Στην τελική ευθεία εισέρχονται από το τέλος του τρέχοντος μηνός οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, που θα οδηγήσουν στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο εφέτος. Στις 26 Φεβρουαρίου αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών (Πίτερ Ντόλμαν- ΔΝΤ, Ντέκλαν Κοστέλο- Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Φραντσέσκο Ντρούντι- ΕΚΤ και Νικόλα Τζιαμαρόλι- ESM). Η συγκεκριμένη επίσκεψη θα είναι ολιγοήμερη και στις συζητήσεις θα τεθούν η ατζέντα και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων επαφών, καθώς και η πορεία υλοποίησης ορισμένων από τα πλέον σημαντικά προαπαιτούμενα. (αναλυτικά)


 

«Πακέτο» έργων για τη Δυτική Ελλάδα

Ένα μεγάλο «πακέτο» αναπτυξιακών έργων για τη Δυτική Ελλάδα παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή το 9ο περιφερειακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. (αναλυτικά)


 

Οι μαθητές πλημμυροπαθών περιοχών θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων

Με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική και ειδικότερα στους μαθητές της περιοχής που φέτος θα πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφάσισε και επεκτείνει τις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για σεισμόπληκτες περιοχές και για περιοχές που έχουν πληγεί ή πρόκειται να πληγούν από άλλες φυσικές καταστροφές, όπως είναι οι πλημμύρες. (αναλυτικά)


 

Σε Λιβαδειά και Θήβα θα εφαρμοστεί πιλοτικά το «HELIOS» για την ένταξη προσφύγων και μεταναστών

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα αξιοποιεί μέτρα που υλοποιούνται ήδη όπως η εκπαίδευση, η χρηματική βοήθεια, η στέγαση, συνδυάζοντάς τα με νέες υποστηρικτικές δράσεις σχετικά με την επαγγελματική ζωή, τους κοινωνικούς δεσμούς και την κοινωνική συμμετοχή. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)