to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έχεις ξαναδεί ευτυχισμένους στα αποκαΐδια;

Δεν ήταν μία τραγωδία για την άτυχη Πεντέλη, αλλά απλώς τηλεοπτικά πυροτεχνήματα. Αμ ο άλλος; Υπουργός Δημόσιας Τάξης να συγχαίρει τους αστυνομικούς που εθεάθησαν να σβήνουν τις φωτιές με τα ποτιστήρια! Καλά να’ ναι οι άνθρωποι, αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος τους να τον ασκούν με αυτά τα μέσα.


Ναι, το είδες κι αυτό! Νόμιζες ότι τα είχες δει όλα, αλλά δεν έχεις δει τίποτε. Χαίρονταν, αυτοσυγχαίρονταν και αλληλοσυγχαίρονταν, αυτοϊκανοποιούμενοι μπροστά στις κάμερες. Ποιοί; Υπουργοί που είχαν εντολή από τον χαρωπό πρωθυπουργό να μείνουν μακρυά από το κάδρο των πυρκαγιών. Κάδρο οι πυρκαγιές και η πολιτική μία απάτη, ου μην αλλά και οφθαλμαπάτη.

Δεν ήταν μία τραγωδία για την άτυχη Πεντέλη, αλλά απλώς τηλεοπτικά πυροτεχνήματα. Αμ ο άλλος; Υπουργός Δημόσιας Τάξης να συγχαίρει τους αστυνομικούς που εθεάθησαν να σβήνουν τις φωτιές με τα ποτιστήρια! Καλά να’ ναι οι άνθρωποι, αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος τους να τον ασκούν με αυτά τα μέσα. Σε λίγο οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής απάτης-οφθαλμαπάτης θα συγχαρούν και τους νεοπροσληφθέντες ιερείς, που με τις δεήσεις τους έδιωξαν το κακό, το οποίο σύμφωνα με την ”Ελεύθερη Ώρα” έφεραν για ακόμη μία φορά οι σατανικοί Iron Maiden με την συναυλία τους….

Αντί για την ρεαλιστική αποτίμηση της κατάστασης και των κινδύνων που εγκυμονεί το εν εξελίξει καλοκαίρι, η διαβουκόληση του λαού, τον οποίον ουσιαστικά θεωρούν έναν απλό πληθυσμό καταναλωτή προπαγάνδας, ο οποίος πληθυσμός μειώνεται κι αυτός σταθερά κατά τας απογραφάς.  

Αντί για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε προσωπικό και μέσα και αξιοποίηση του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, έχουμε την επίδειξη ενός πρωτοφανούς ναρκισσιστικού κυνισμού. Διαβάζω ότι «η κυνική συμπεριφορά εκφράζεται από ανοιχτή επίδειξη ενός ατόμου σε μία αποτρεπτική στάση απέναντι στους καθιερωμένους κανόνες ηθικής, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για τον εαυτό του. Για ένα κυνικό άτομο, το κυριότερο είναι να επιτύχει τους προσωπικούς του στόχους». Κι ας γίνουν όλα στάχτη και μπούλμπερη.

ΥΓ: Εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την “απόσυρση” της δήλωσης του πρωθυπουργού, με την οποία ευχαριστούμε, μεταξύ άλλων, και τους κατοίκους που αψήφησαν τις εντολές εκκένωση και έμειναν για να σώσουν τα σπίτια τους. Τέτοιο μαργαριτάρι παγκόσμιας αξίας δεν έπρεπε με τίποτε να λείψει από το παλμαρέ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)