to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:50 | 03.01.2016

Κοινωνία

Έχει η Κόρινθος Τεχεράνη; Μητροπολίτης Διονύσιος ο ομοφοβικός

Ο Μητροπολίτη Κορίνθου στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του «ευχήθηκε» στον πρωθυπουργό σύμφωνο συμβίωσης στα παιδιά του...


Λάβρος κατά του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και κατά του πρωθυπουργού προσωπικά εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίος "ευχήθηκε" στον Αλ. Τσίπρα να παραστεί στα σύμφωνα των παιδιών του. 

«Εκφράζω πικρό παράπονο. Είναι δυνατόν να ακούς ολόκληρο πρωθυπουργό να λέει ''ζητώ συγγνώμη γιατί καθυστερήσαμε;», είπε ο μητροπολίτης, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στη Βουλή, την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.

«Αν του έδινα ως ευχή και του έλεγα, να σε αξιώσει ο Θεός, αφού έφερες τόσο μεγάλη πρόοδο, να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου. Τι θα μου έλεγε; Με ειρωνεύεσαι; Με κατηγορείς; Αυτό λοιπόν του λέω. Πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα παραδείγματα και να δίνουμε καλά παραδείγματα, δεν είναι αυτά καλά παραδείγματα», πρόσθεσε στην ομιλία του προς τους επισήμους κατά την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία για την υποδοχή του νέου έτου.

Δείτε το ομοφοβικό ξέσπασμα και τις ευχές... κατάρες του μητροπολίτη:

Το θέμα απασχόλησε και την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ...

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, δήλωσε: «Εμείς λέμε καθαρά ότι τέτοιας μορφής δηλώσεις δεν λύνουν προβλήματα. Το πρόβλημα είναι ο κάθε άνθρωπος να έχει ασφάλιση, να έχει δικαιώματα, όμως να πω και το άλλο. Μορφές τέτοιες νομικές όπως το σύμφωνο συμβίωσης δεν μπορούν με νόμο να ακυρώνουν το νόμο της φύσης. Το λέμε καθαρά και ειλικρινά». «Δεν μπορεί να καθορίζει ο σεξουαλικός προσανατολισμός του καθένα τη συμβίωση» συμπλήρωσε η βουλευτής το ξέσπασμά της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)