to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 06.06.2016

Τ.Γ.

Πολιτική

Έχει άραγε πάτο το Πρώτο Θέμα;

Η ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης ερμήνευσε ως... «έμμεση παραδοχή ότι έρχεται τσουνάμι στα εργασιακά» την διάψευση από τον Γ. Κατρούγκαλο για τα περί κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα


Η σεναριολογία για την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στη δεύτερη αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου ξεκίνησε με πρωτοσέλιδο του Βήματος της Κυριακής το οποίο διέψευσε μέσω twitter o υπουργός Εργασίας. Όπως τόνισε σήμερα ο Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο Κόκκινο (διαβάστε αναλυτικά), κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο, δεν έχει τεθεί από τους θεσμούς ούτε υπάρχει καμία πίεση από τους δανειστές. Αυτός που έθεσε το θέμα είναι ο ΣΕΒ διά στόματος του προέδρου του, αλλά αυτό αφορά τον ΣΕΒ και όχι την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.

Η ερμηνεία του Πρώτου Θέματος για τη διάψευση κάνει την λέξη «παραπληροφόρηση» να χάνει το νόημα της: «Σε έμμεση παραδοχή ότι έρχεται τσουνάμι στα εργασιακά στη δεύτερη αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος», αναφέρει η ιστοσελίδα της κίτρινης εφημερίδας προσθέτοντας: «Εφαρμόζοντας τη γνωστή σε αυτόν μέθοδο ότι οι δανειστές δεν ζήτησαν κατάργηση 13ου και 14ου μισθού με δήλωσή του στην εφημερίδα Έθνος, ο κ. Κατρούγκαλος επιβεβαιώνει δια της σιωπής το υπόλοιπο κομμάτι που αφορά τις επερχόμενες αλλαγές-σοκ στα εργασιακά σε ό,τι αφορά τις ομαδικές απολύσεις, τις μειώσεις στις αποζημιώσεις απολύσεων και την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων» (!).

Όπως επισημαίνει και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας στο twitter, το Πρώτο Θέμα κατάφερε να μετατρέψει μια κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους του Γ. Κατρούγκαλου σε... σιωπηρή επιβεβαίωση:

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)