to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 24.05.2016

Διεθνή

Egyptair: Αλαλούμ με τα ευρήματα των Αιγυπτίων ιατροδικαστών για τα αίτια συντριβής

Αιγύπτιοι ιατροδικαστές πήραν σήμερα DNA από συγγενείς θυμάτων της πτήσης της EgyptAir από το Παρίσι στο Κάιρο για να προσπαθήσουν να ταυτοποιήσουν τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί αφότου το αεροπλάνο κατέπεσε στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.


Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου διέψευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η αρχική εξέταση των ανθρωπίνων υπολειμμάτων από το σημείο της συντριβής δείχνουν ότι σημειώθηκε έκρηξη στο αεροπλάνο της Egyptair, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ΜΕΝΑ.

«Ο,τιδήποτε δημοσιεύεται για την υπόθεση αυτή είναι εντελώς ψευδές και απλές εικασίες που δεν προέρχονται από την ιατροδικαστική αρχή», σύμφωνα με το ΜΕΝΑ, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του επικεφαλής της υπηρεσίας Χισάμ Αμπντελχαμίντ.

Ιατροδικαστές έλαβαν την Τρίτη δείγματα DNA από συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής στη Μεσόγειο, και να προχωρήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Egyptair Σαφουάτ Μοσαλέμ.

Πέντε ημέρες μετά την τραγωδία, οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής, τα οποία μπορεί να είναι εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια ή ατύχημα οφειλόμενο σε βλάβη.

Η εξέταση της ατράκτου ή των μαύρων κουτιών, εάν αυτά βρεθούν, θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Η πτήση MS804 έπεσε για λόγο που παραμένει αδιευκρίνιστος την περασμένη Πέμπτη, αφού εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ, ανάμεσα στην Κρήτη και τα βόρεια παράλια της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες, από τους οποίους 30 ήταν Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι.

"Ανθρώπινα μέλη έφθασαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στο νεκροτομείο του Καΐρου", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP ο πρόεδρος της EgyptAir Σαφουάτ Μοσάλεμ. "Δείγματα DNA ελήφθησαν από τις οικογένειες των θυμάτων για να αναγνωριστεί η ταυτότητα" των θυμάτων, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Πέντε ημέρες μετά την τραγωδία, οι αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν τα αίτια της συντριβής και να αποφασίσουν ανάμεσα στο σενάριο μιας εγκληματικής ή "τρομοκρατικής" ενέργειας και σ' αυτό του δυστυχήματος λόγω βλάβης. Η εξέταση της ατράκτου ή των μαύρων κουτιών, αν βρεθούν, ίσως επιτρέψει να μάθουμε περισσότερα.

Εμπειρογνώμονες και πηγές προσκείμενες στην έρευνα διαβεβαίωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο ότι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα από τα μέσα ενημέρωσης και σύμφωνα με τις οποίες η ανάλυση ανθρώπινων μελών που περισυλλέχθηκαν δείχνουν ότι σημειώθηκε έκρηξη, δεν επιτρέπουν να διατυπωθεί κανένα συμπέρασμα αναφορικά με τα αίτια της συντριβής.

"Κανένα ίχνος εκρηκτικού δεν έχει εντοπισθεί προς το παρόν σε συντρίμμια ή σε ανθρώπινα μέλη", διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο μια από τις πηγές αυτές. "Σ' ένα αεροπλάνο που πέφτει, συμβαίνει αναγκαστικά κάποια στιγμή μια έκρηξη, η οποία διαλύει το αεροπλάνο, είτε στον αέρα --το αποτέλεσμα μιας έκρηξης που οφείλεται σε βλάβη ή σε εγκληματική πράξη-- ή όταν το αεροσκάφος πέφτει στην επιφάνεια της θάλασσας από ύψος 11 χιλιομέτρων, όπως συνέβη με το αεροπλάνο της EgyptAir", σχολίασε μια άλλη. "Αυτό δεν σημαίνει κάποια πρόοδο στην έρευνα, εκτός αν βρούμε ίχνος εκρηκτικού, κάτι που δεν έχει συμβεί στο στάδιο αυτό", σύμφωνα μ' αυτή την πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)