to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:45 | 25.06.2019

Αθλητισμός

Από τα Σεπόλια στην κορυφή του κόσμου

Ο εκπληκτικός Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία, αφού αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της φετινής regular season του NBA με τη φανέλα των Milwaukee Bucks.


O Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του και... μακριά, τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ.

Από τους 101 δημοσιογράφους που ψήφισαν και κλήθηκαν να δώσουν πέντε  επιλογές, οι 78 έδωσαν την πρώτη θέση στον Έλληνα σούπερ σταρ, και οι άλλοι 23 την δεύτερη θέση, με αποτέλεσδμα ο Giannis να συγκεντρώσει ποσοστό 77%.

Όπως είναι γνωστό, οι δημοσιογράφοι καλούνται να δώσουν πέντε επιλογές. Η 1η επιλογή αξίζει 10 βαθμούς, η δεύτερη επτά, η τρίτη πέντε, η τέταρτη τρεις και η πέμπτη έναν βαθμό.

Ο Ελληνας σούπερ σταρ έγινε μόλις ο τέταρτος μη Αμερικανός αθλητής που καταφέρνει να κατακτήσει το βαρύτιμο τίτλο και μόλις ο 2ος Ευρωπαίος.

Τελευταία φορά που ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη κατέληξε σε μη Αμερικανό ήταν το 2007 όταν πρώτευσε ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Τα προηγούμενα δύο χρόνια MVP  ήταν ο Καναδός Στιβ Νας, ενώ το 1993-94 ο Χακίμ Ολάζοουν ήταν αυτός που αναδείχτηκε για πρώτη φορά MVP και δεν είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ.

Τον τίτλο αυτό τον περίμεναν με μεγάλη προσμονή οι Μπακς και δεν έμειναν απλά στα συγχαρητήρια προς τον ηγέτη τους. Είχαν φροντίσει να έρθουν στην Ελλάδα και να φτιάξουν ένα συγκινητικό βίντεο από το γήπεδο των Σεπολίων, όπου απεικονίζεται ο Giannis να καρφώνει! Ελληνες θαυμαστές του, μιλάνε για τον μεγάλο σταρ και τον χαρακτηρίζουν MVP.

   Ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει το ήθος του Γιάννη Αντετοκούνμπο και σημειώνει πως με την λαμπρή πορεία του κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Τα συγχαρητήρια του Αλέξη Τσίπρα

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έτυχε της ύψιστης διάκρισης για έναν παίκτη του ΝΒΑ, αφού αναδείχτηκε σήμερα MVP της σεζόν που πέρασε, κάνοντας υπερήφανους όλους εμάς τους Έλληνες για το νέο του κατόρθωμα. Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ.Ευάγγελος Γαλατσόπουλος συγχαίρουν τον διεθνή μας φόργουορντ για την επιτυχία του και του εύχονται ακόμη περισσότερες στη συνέχεια της καριέρας του»,  ανέφερε η  ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ.

«Υπερήφανοι και συγκινημένοι για σένα, Γιάννη...», έγραψε η μπασκετική ΑΕΚ, «We can only can be proud of you @Giannis_An34», (μπορούμε να είμαστε μόνο υπερήφανοι για εσένα), υπογράμμισε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

«Just a kid from Sepolia. Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για σένα Γιάννη ! Συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία. Τα καλύτερα έρχονται...», σημείωσε ο Ήφαιστος Λήμνου, ενώ σε ανακοίνωσή του ο Προμηθέας Πάτρας τόνισε:
«Ο Προμηθέας Πάτρας θέλει να συγχαρεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ανάδειξη του σε MVP για την αγωνιστική περίοδο 2018/19, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την καταπληκτική σεζόν που έκανε με τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο Γιάννης είναι ένας σπουδαίος αθλητής, με κορυφαίο ήθος, ο οποίος συνεχίζει να γράφει ιστορία. Δουλεύει σκληρά για να πετύχει τα όνειρα του, χωρίς να ξεχνάει ποτέ από που ξεκίνησε. Γιάννη σ’ ευχαριστούμε για την υπερηφάνεια και τη συγκίνηση που μας έκανες να νιώσουμε! Είσαι το λαμπρότερο παράδειγμα για όλους τους νέους αθλητές. Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία σου και τα κατορθώματα σου».

Συγχαρητήρια στον Αντετοκούνμπο από Super League, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

«Συγχαρητήρια». Με αυτό το tweet η ελληνική Super League απευθύνθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για την ανάδειξή του ως MVP της σεζόν στο ΝΒΑ. Ανάλογα tweet και από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ.
«The best example of the #DareToDream mentality. Congrats @Giannis_An34 #MVP» (το καλύτερο παράδειγμα νοοτροπίας εκείνων που τολμούν να ονειρεύονται», ανέφερε ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ.

«Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για τον Γιάννη. Και είναι ακόμα η αρχή. Τα καλύτερα έρχονται για σένα @Giannis_An34», ανέφερε ο Ολυμπιακός, ενώ η ΑΕΚ έγραψε: «Είσαι παράδειγμα για όλους μας! Συγχαρητήρια Γιάννη! #mvp»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)