to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 30.07.2018

Κοινωνία

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης υποψήφιων Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων

Εγκρίθηκε η υλοποίηση προγράμματος ειδικής εκπαίδευσης υποψήφιων Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων, υπαλλήλων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με απόφαση της Έφης Αχτσιόγλου


Εγκρίθηκε η υλοποίηση προγράμματος ειδικής εκπαίδευσης υποψήφιων Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων, υπαλλήλων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά υπαλλήλους που πληρούν τις προϋποθέσεις άσκησης καθηκόντων Επιθεωρητή Εργασιακών Σχέσεων, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3996/2011 και υπηρετούν α) σε οργανικές μονάδες της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου, οι οποίες, λόγω αρμοδιότητας, συνδράμουν το πάσης φύσεως έργο του ΣΕΠΕ και, μέσω των θεματικών αντικειμένων ευθύνης τους, στηρίζουν και συνεπικουρούν την αποστολή του και β) σε υπηρεσίες του ΣΕΠΕ.

Το πρόγραμμα έχει την ακόλουθη δομή:

α) Θεωρητική εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εκπαιδευόμενοι διδάσκονται γενικά και εξειδικευμένα θέματα, που αναφέρονται στη συνολική θεώρηση της γενικής και ειδικής προστατευτικής εργατικής νομοθεσίας, του ελέγχου τήρησης της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, ελέγχου ανασφάλιστης εργασίας, συμφιλιωτικής διαδικασίας, πληροφόρησης και ενημέρωσης εργαζομένων και εργοδοτών.

β) Πρακτική εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν τη λειτουργία των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ και συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν, με στόχο την απόκτηση ικανών πρακτικών γνώσεων, εμπειριών, ικανοτήτων και δεξιοτήτων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καθηκόντων τους ως Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων.

γ) Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προγράμματος από τους εκπαιδευθέντες και αξιολόγηση-πιστοποίηση των εκπαιδευθέντων, μέσω γραπτής εξέτασης.

Η θεωρητική εκπαίδευση θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων (10 εργάσιμων ημερών), θα αρχίσει στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 και θα λήξει στις 21 Σεπτεμβρίου 2018. Η πρακτική εκπαίδευση θα αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής εκπαίδευσης στις 24 Σεπτεμβρίου 2018 και θα έχει διάρκεια ενός μηνός. Η διαδικασία αξιολόγησης-πιστοποίησης θα αρχίσει με το πέρας της πρακτικής εκπαίδευσης και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερομένους από το Τμήμα Ποιότητας, Αποδοτικότητας και Επιμόρφωσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπηρεσιών του υπουργείου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)