to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 24.11.2017

Κοινωνία

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από το δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων για το 2018, ο οποίος ανέρχεται σε 838 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το αποθεματικό στο ποσό των 108.133 ευρώ.


 

Το ύψος του επενδυτικού προγράμματος του δήμου για το 2018 διαμορφώνεται στα 77,77 εκατ. ευρώ, που αφορά αγορές ακινήτων και προμήθειες παγίων (40,6 εκατ.), έργα (32,8 εκατ.) και μελέτες (4,3 εκατ.).

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Εύα Κοντοσταθάκου, για τον προϋπολογισμό του έτους 2017 οι εισπράξεις έως τις 31 Οκτωβρίου ανήλθαν στο ποσό των 371,16 εκατ. ευρώ, έναντι 360,68 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2016, και τα έξοδα στο ποσό των 295,73 εκατ. ευρώ έναντι 296,76 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2016.

 

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «η δημοτική Αρχή της Αθήνας, επτά χρόνια τώρα, έχει κάνει τον Δήμο Αθηναίων οικονομικά ισχυρό και αξιόπιστο» σημειώνοντας ότι «αφού εξασφαλίσαμε ότι στηριζόμαστε σε ισχυρά πόδια, τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη της Αθήνας, με ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα».

 

Ο κ. Καμίνης ανέφερε, ακόμη, ότι το οικονομικό νοικοκύρεμα της Αθήνας είναι μία διαρκής προσπάθεια που θα συνεχιστεί, ενώ υπογράμμισε πως επί των ημερών του μειώθηκαν κατά 50% οι οφειλές του δήμου σε δάνεια.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός, επέκρινε τον προϋπολογισμό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν προσδιορίζει ποιες θα είναι για το 2018 οι προτεραιότητες του δήμου, ενώ στερείται και πολιτικών ικανοποίησης κοινωνικών αναγκών.

 

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Σοφιανός, κατήγγειλε ότι με αυτόν τον προϋπολογισμό «η διοίκηση της Κεντροαριστεράς στον Δήμο της Αθήνας ταυτίζεται με τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης».

 

Αυτήν την επισήμανση έκανε και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό «κομμένο και ραμμένο στην πολιτική των πλεονασμάτων της κυβέρνησης».

 

Κακή αντιγραφή του περυσινού χαρακτήρισε τον νέο προϋπολογισμό ο εκπρόσωπος της παράταξης «Αθήνα πόλη της ζωής μας», Νίκος Βαφειάδης.

 

Κριτική στο προϋπολογισμό άσκησε και ο επικεφαλής της παράταξης « Αθήνα το Σπίτι μας», Βασίλης Καπερνάρος.

 

Τέλος, ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα», Ηλίας Κασιδιάρης, ζήτησε κοινωνική πολιτική «μόνο για τους Έλληνες δημότες της Αθήνας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)