to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 01.02.2016

Κοινωνία

Απαντήσεις του Χρ. Σπίρτζη για την αύξηση του εισιτηρίου

O υπουργός Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης έδωσε απαντήσεις για το ζήτημα της αύξησης της τιμής στο ενιαίο εισιτήριο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς παρατηρώντας ότι δεν υπάρχει αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, αλλά του ΦΠΑ, κάτι που είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας του καλοκαιριού.


Ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη ώστε η αύξηση αυτή του ΦΠΑ να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο του πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας αναφέροντας σειρά θετικών κινήσεων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Μεταφορών σχολίασε ότι η τιμή της μηνιαίας και τριμηνιαίας κάρτας παράμεινε σταθερή, ότι καθιερώθηκε η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, ότι η τιμή του μισού εισιτηρίου παρέμεινε επίσης σταθερή στα 0,6 ευρώ, ενώ και για το ενιαίο εισιτήριο του 1,4 ευρώ αυξήθηκε ο χρόνος διάρκειάς του από τα 70 στα 90 λεπτά.

Κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αντικαταστήσει διοικήσεις

Ακόμα, ο Χρ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στις επικρίσεις για τις αλλαγές στις διοικήσεις των οργανισμών των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αντικαταστήσει διοικήσεις, ενώ κάλεσε την νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. να επανεξετάσει το ζήτημα των συμβούλων, καθώς δεν δικαιολογούνται τα ποσά των αμοιβών τους στην εποχή που βρισκόμαστε.

Ο υπουργός Μεταφορών απέδωσε τις καθυστερήσεις στην προκήρυξη της νέα γραμμής του Μετρό στο χαμηλότερο πλέον ύψος των κοινοτικών κονδυλίων για έργα υποδομών. Ο Χρ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι με ενέργειες της κυβέρνησης αυξήθηκε η συμμετοχή της Ε.Ε. στο έργο της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας από το 50% στο 75%, ενώ μετά από διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης υπήρξε κι η επανεκκίνηση των έργων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)