to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 17.01.2017

Κοινωνία

Εγκρίθηκε το έργο συντήρησης και επισκευής του οδικού δικτύου στη Σαλαμίνα, με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το έργο για τη συντήρηση και επισκευή οδοποιίας στη Σαλαμίνα, προϋπολογισμού ύψους 2.500.000 ευρώ, η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου Σαλαμίνας. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ την προγραμματική σύμβαση του έργου εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.


Σύμφωνα με την Περιφέρεια, μετά τη δημοπράτηση του έργου για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ -η εργολαβία του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη- προχωρά άμεσα η βελτίωση και συντήρηση του κυρίως οδικού δικτύου που, είτε λόγω παλαιότερων εργασιών αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων είτε λόγω του χρόνου, έχει υποστεί πολύ σοβαρές φθορές. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται επείγοντα προβλήματα οδικής ασφάλειας και φθοράς οχημάτων με την εγκατάσταση πινακίδων σήμανσης, κατασκευής διαγραμμίσεων κ.λπ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 21 τμήματα δρόμων, όπως η Λ. Φανερωμένης, η Λ. Σαλαμίνος, η Λ. Ιπποκράτους, η Ακτή Σαλαμινομάχων, η Λ. Περιστερίων κ.ά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, σε σχετικές δηλώσεις για το έργο, είπε πως πρόκειται για χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού που παίρνει σάρκα και οστά. Ο κ. Χατζηπέρος ξεκαθάρισε πως η υλοποίηση τόσο σημαντικών έργων που καθυστερούσαν πολλά χρόνια, γίνεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των πολιτών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, πέρα από τις παραπάνω παρεμβάσεις -για την επίλυση του οδικού δικτύου της Σαλαμίνας-, είναι αναγκαίες και νέες προτάσεις της δημοτικής αρχής που θα ενταχθούν στο νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)