to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:52 | 05.02.2016

Κοινωνία

Εγκρίθηκε από τον δήμο Πατρέων το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών

Με ευρεία πλειοψηφία, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, η εγκατάσταση και λειτουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, μέσα στο βιοτεχνικό πάρκο της πόλης,


Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρευρέθηκαν κάτοικοι από τις νότιες συνοικίες, οι οποίοι εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για τη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η χωροθέτηση του κέντρου στο βιοτεχνικό πάρκο εξασφαλίζει χώρο αρκετά μεγαλύτερο από τον απαιτούμενο για τις εγκαταστάσεις, χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου, αφού είναι ιδιοκτησία του.

Επίσης ο συγκεκριμένος χώρος παρέχει τη δυνατότητα υψηλής φύτευσης με δύο και τρεις σειρές δένδρων πλάτους 12 ή και 15 μέτρων, έναντι των πέντε μέτρων που απαιτείται από την νομοθεσία.

Το κέντρο αποτέφρωσης, αναφέρει ο Δήμος της πόλης, είναι άμεσα προσβάσιμο, αφού βρίσκεται 200 μέτρα από την παραγλαύκια οδική αρτηρία, που συνδέει την περιμετρική της Πάτρας με το νέο λιμάνι, ενώ ο χώρος απέχει πολύ περισσότερο των 1.000 μέτρων από εγκαταστάσεις πρόνοιας και περίθαλψης.

Το κόστος κατασκευής του κέντρου ανέρχεται σε περίπου 2.200.000 ευρώ, ενώ η απόσβεση, σύμφωνα με τον Δήμο, μπορεί να γίνει σε περίπου πέντε χρόνια.

Το απαιτούμενο προσωπικό για την πλήρη λειτουργία τού κέντρου είναι περίπου 10 άτομα, και όπως εκτιμάται το κόστος λειτουργίας του θα καλύπτεται από την ανταποδοτικότητα της λειτουργίας του αποτεφρωτηρίου.

Τέλος, σύμφωνα με τον Δήμο, η αποτέφρωση διαρκεί περίπου μία ώρα και ένας κλίβανος πραγματοποιεί 5-6 αποτεφρώσεις στη βάρδια, επομένως είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται 1.200-1.300 αποτεφρώσεις το χρόνο, από τους δύο κλιβάνους που θα λειτουργήσουν.

(πηγή: ethnos.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)