to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:31 | 30.06.2014

Οικονομία

Εγκρίθηκε από το ΔΝΤ η τέταρτη δόση του δανείου της Κύπρου

Η επόμενη αποστολή της τρόικας θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 15 Ιουλίου


Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ:

Με θετικά σχόλια για την πιστή τήρηση των στόχων από τις κυπριακές αρχές, το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσε σήμερα την τέταρτη ανασκόπηση της απόδοσης της Κύπρου στο οικονομικό πρόγραμμα, που αποφασίστηκε σε συνεργασία με την τρόικα, και αποφάσισε ομόφωνα την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ.

Θετική ήταν και η έκθεση που παρουσίασε η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Κύπρο, Ντέλια Βελκουλέσου.

Η επόμενη αποστολή της τρόικας θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 15 Ιουλίου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το εκτελεστικό συμβούλιο ολοκλήρωσε την τέταρτη ανασκόπηση της απόδοσης της Κύπρου στο οικονομικό πρόγραμμα, η οποία υποστηρίζεται από έναν τριετή Διευρυμένο Πιστωτικό Μηχανισμό (ΔΠΜ) ύψους 891 εκατομμυρίων μονάδων ειδικού τραβηκτικού δικαιώματος (περίπου €1 δισεκατομμύριο, ή $1,4 δισεκατομμύρια).

«Η ολοκλήρωση αυτής της ανασκόπησης επιτρέπει την εκταμίευση 74,25 εκατομμυρίων μονάδων ειδικού τραβηκτικού δικαιώματος (περίπου €84 εκατομμύρια), που ανεβάζει τις συνολικές εκταμιεύσεις της συμφωνίας σε 371,25 εκατομμύρια μονάδες ειδικού τραβηκτικού δικαιώματος (περίπου €420,2 εκατομμύρια, ή $458,5 εκ.). Το ΔΣ ενέκρινε επίσης την αίτηση των Αρχών για την τροποποίηση των κριτηρίων απόδοσης για τους δημοσιονομικούς στόχους για τα τέλη Ιουνίου 2014».

Η ανακοίνωση αναφέρει, τέλος, ότι επιπρόσθετα της διευρυμένης διευθέτησης που εγκρίθηκε στις 15 Μαΐου 2013, το κυπριακό πρόγραμμα επίσης υποστηρίζεται από χρηματοπιστωτική βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) που ανέρχεται σε €10 δισεκατομμύρια. Το πρόγραμμα έχει πρόθεση τη σταθεροποίηση του οικονομικού συστήματος της χώρας, την επίτευξη δημοσιονομικής βιωσιμότητας και τη στήριξη της ανάκαμψης των οικονομικών δραστηριοτήτων για τη διατήρηση της ευημερίας του πληθυσμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)