to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:43 | 02.12.2020

Διεθνή

Έγκριση του εμβολίου Pfizer/BioNTech στη Βρετανία: Ξεκινούν από εβδομάδα οι εμβολιασμοί

Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA). Πρόκειται για την πρώτη έγκριση παγκοσμίως εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.


O επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά έκανε λόγο σήμερα για “μια ιστορική στιγμή στη μάχη κατά της covid-19”, μετά την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε η εταιρεία μαζί με τη γερμανική BioNTech εξασφάλισε έγκριση για χρήση στη Βρετανία.

Το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού έλαβε σήμερα έγκριση για χρήση στη Βρετανία και η χορήγησή του θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Η χώρα θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19

«Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των ανθρώπων κατά της Covid-19 εδώ σ' αυτή τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός στο Sky News κάνοντας λόγο για «φανταστικά νέα».

Για «ιστορική στιγμή» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά

“Τις επόμενες ημέρες” θα φτάσουν στη Βρετανία οι πρώτες δόσεις του εμβολίου. Η χώρα έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις για το 2020 και το 2021.

“Αναμένουμε ότι η χορήγηση του εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία θα μειώσει τον αριθμό των νοσηλειών ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Ουγκούρ Σαχίν, επικεφαλής της BioNTech.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)