to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:56 | 11.05.2018

Κοινωνία

Έγκριση δύο έργων ύδρευσης για τον δήμο Ωρωπού από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Δύο σημαντικά έργα ύδρευσης για τον δήμο Ωρωπού, συνολικού προϋπολογισμού 2.925.200 ευρώ, εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, χθες, κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.


         Ειδικότερα, πρόκειται για τα έργα: α) Κατασκευή δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Βαρυκό, προϋπολογισμού 1.525.200 ευρώ β) κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ποσειδωνίας - Κυψέλης στην παραλιακή ζώνη Καλάμου, προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ.

    Το δύο νέα δίκτυα θα κατασκευασθούν με αγωγούς από πολυαιθυλένιο. Στους κόμβους σύνδεσης των αγωγών και σε κατάλληλες θέσεις θα τοποθετηθούν πυροσβεστικά στόμια και αεροεξαγωγοί καθώς και δικλείδες διακοπής, για την απομόνωση τμημάτων του δικτύου σε περίπτωση βλάβης. Οι δικλείδες θα τοποθετηθούν κατά ομάδες σε φρεάτια επίσκεψης, ενώ προβλέπεται και η αποκατάσταση των οικιακών συνδέσεων.

   Αναφορικά με το δίκτυο του Βαρυκού, ο κ. Φιλίππου επισήμανε ότι το υπάρχον συνολικού μήκους 14.205 μ, εμφανίζει εκτεταμένες διαβρώσεις και διαρροές που υπερβαίνουν τα 2.000 κ.μ. την ημέρα, με το νερό να διαχέεται υπόγεια, δυσκολεύοντας την ανίχνευσή του. Σημείωσε ότι κατασκευάσθηκε, τη δεκαετία του 1970, «στο μεγαλύτερο μέρος του κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, βάθος το οποίο αυξήθηκε στα 1,5 έως 2,0 μ. με την επιχωμάτωση της περιοχής και την κατασκευή των δρόμων».

    Για το έργο στην παραλιακή ζώνη Καλάμου επισήμανε ότι «κρίθηκε αναγκαία η αναβάθμιση του καθώς η παλαιότητα και οι ανεπαρκείς διάμετροι των υφιστάμενων αγωγών ρίχνουν την πίεση φτάνοντας και σε διακοπή της παροχής κατά τις ώρες μεγάλης ζήτησης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)