to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:59 | 02.10.2013

Πολιτική

Έγκριση από τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας για την «Αγιά Σοφιά», το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης - που αγόρασε με δανεικά τον ΟΠΑΠ... - παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας τα σχέδια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, που πρόκειται να ανεγερθεί στο χώρο που αποτελούσε την προηγούμενη έδρα των «κιτρινόμαυρων» και σκοπεύει να το ονομάσει «Αγιά Σοφιά»...


Σύμφωνα τουλάχιστον με όσα γράφει η Ναυτεμπορική:


«Στα σχέδιά μας είναι η κατασκευή ενός μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, όπως αυτό που υπήρχε στον χώρο από το 1930. Το γήπεδο που θα δείτε έχει σχεδιαστεί με βυζαντινή αρχιτεκτονική. Από εσάς θέλω ένα πράγμα. Να μάθω αν είστε μαζί μας όλοι. Αν όλες οι παρατάξεις όχι απλά ανέχονται την ΑΕΚ αλλά επιθυμούν την επιστροφή της» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Έφη Αποστολάκη, υπογράμμισε πως «η ΑΕΚ και η Νέα Φιλαδέλφεια δεν μπορούν να είναι χώρια. Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή ήρθε η στιγμή να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της. Μας παρουσιάστηκε ένα σχέδιο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσει».

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση του σχεδίου, η χωρητικότητα θα είναι μεταξύ 32.500 και 34.000 θέσεων, αριθμός που θα γίνει συγκεκριμένος και ακριβής όταν ολοκληρωθούν και οι τελευταίες μελέτες. Να σημειωθεί ότι προβλέπονται σημαντικά οφέλη για το δήμο, όπως π.χ. από τα τέλη και τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν.

Όπως ελέχθη, με έξοδα της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει η μελέτη για την υπογειοποίηση δρόμων γύρω από το γήπεδο και έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με ιδιώτες για την αγορά εκτάσεων πέριξ του γηπέδου, για την κατασκευή υπαίθριων πάρκινγκ.



Η μακέτα του νέου γηπέδου (ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)


Όπως ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, «ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι στο 1,4 και αυτό που θα φτιάξουμε εμείς είναι στο 1. Επίσης, ο συντελεστής κάλυψης είναι στο 60% κι εμείς θα είμαστε κάτω από το 45%. Θέλω να πω ξανά ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι μόνιμος χορηγός για το Άλσος. Το μόνο που ζητάμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια».

Η παρουσίαση του πλάνου της «Αγίας Σοφίας» ολοκληρώθηκε με τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίζουν ονομαστικά και επί της αρχής το σχέδιο που παρουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με την έγκριση να είναι ομόφωνη.

Πληροφορίες από Ναυτεμπορική 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)