to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:47 | 18.05.2018

Κοινωνία

«Το έγκλημα απέναντι στους καρκινοπαθείς στηρίχτηκε στην αδιαφορία»

Δεκατρείς φορές πρόσφερε φάρμακα για καρκινοπαθείς στο Λαϊκό Νοσοκομείο το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού


   Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), μία δομή καθαρά εθελοντική, ανταποκρινόμενο στις αγωνιώδεις εκκλήσεις, τόσο από πλευράς Συλλόγων καρκινοπαθών, όσο και προϊσταμένων του τμήματος του «Λαϊκού» Νοσοκομείου για την εξεύρεση σκευασμάτων, προκειμένου να μην ακυρωθούν χημειοθεραπείες ασθενών, κατάφερε το 2016 να προσφέρει στο Λαϊκό Νοσοκομείο, δέκα φορές, φάρμακα αξίας 217.685,71 ευρώ και το 2017, τρεις φορές, φάρμακα αξίας 64.318,12 ευρώ.

   «Παρακολουθούμε σε κατάσταση σοκ, σαστισμένοι με την ωμότητα, απανθρωπιά και πώρωση για χρήμα, αυτών που έχουν ορκισθεί να προστατεύουν το πολυτιμότερο αγαθό, την Υγεία, και των συνεργατών τους, όλων αυτών που έβλεπαν στα μάτια την αγωνία των ασθενών και παρά ταύτα τους χορηγούσαν λιγότερη δόση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες και στους αρμοδίους του Νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι «το έγκλημα απέναντι στους καρκινοπαθείς στηρίχτηκε στην αδιαφορία».

   Το ΜΚΙΕ πίστευε ότι «οι συνεχιζόμενες μειώσεις στους προϋπολογισμούς και οι αυξημένες ανάγκες κάλυψης των ανασφάλιστων ασθενών ήταν το μόνο βασικό πρόβλημα και αυτό εισέπραττε και στις ερωτήσεις προς το προσωπικό του συγκεκριμένου νοσοκομείου». Αναφέρει ότι «ύψωνε φωνή διαμαρτυρίας», δημοσιοποιούσε την κατάσταση, σχετικά με τις ελλείψεις και την αποστολή φαρμάκων για να γίνουν οι χημειοθεραπείες, αλλά όπως τονίζει οι αρμόδιοι αδιαφορούσαν.

   «Η ολιγωρία αυτή και η αδιαφορία επέτρεψε σε όλους αυτούς να κερδοσκοπούν απέναντι στην ζωή και την υγεία των πολιτών και παράλληλα είχε σαν αποτέλεσμα την αιμορραγία εκατομμυρίων ευρώ, όταν την ίδια στιγμή γίνονται συνεχείς περικοπές των εισοδημάτων» σημειώνεται στην ανακοίνωση

   «Είναι έγκλημα», προσθέτει το ΜΚΙΕ, «γιατί άνθρωποι που πίστευαν ότι κάνουν την ενδεδειγμένη θεραπεία, που προσπαθούσαν να κρατηθούν από αυτό, να παλέψουν, αφού τα πράγματα δεν πήγαν για αυτούς αίσια, καλούνται τώρα μαζί με τα σωματικά προβλήματα να διαχειριστούν και τα ψυχολογικά, όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα της εγκατάλειψης, της απογοήτευσης και της αμφιβολίας ότι δεν πήραν την σωστή αγωγή».

   Απευθύνει έκκληση προς το Λαϊκό να σκύψει σε αυτούς τους ασθενείς, να τους στηρίξει με κάθε τρόπο, «έχει υποχρέωση να το κάνει αυτό. Έχει όλα τα στοιχεία και θα είναι μία ακόμη εγκληματική ενέργεια εάν δεν γίνει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)